Türk milli sporcular, Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası'nın ilk gününde harika bir performans sergiledi ve toplamda 6 madalya kazandı. 19 yaşındaki Furkan Ubeyde Çamoğlu, altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Belgrad'da düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi temsil eden 8 sporcu, toplamda 4 altın ve 4 bronz madalya mücadelesi verdi. Taekwondo dalında, Furkan Ubeyde Çamoğlu 54 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca Hakan Reçber (erkekler 63 kg), Merve Dinçel Kavurat (kadınlar 49 kg) ve Sude Yaren Uzunçavdar (kadınlar 73 kg) gümüş madalya kazandı.

Furkan Ubeyde Camoglu Cover.jpg

Furkan Ubeyde Çamoğlu, Fransa, Sırbistan, İsrail ve Hırvatistan'dan rakiplerini mağlup ederek finalde Yunanistan'dan Konstantinos Dimitropoulos'u yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Fenerbahçeli oyuncular galibiyeti anlattı Fenerbahçeli oyuncular galibiyeti anlattı

Para Taekwondo dalında ise Ali Can Özcan (erkekler K44 58 kg) gümüş madalya kazanırken, Nurcihan Ekinci (kadınlar K44 47 kg) bronz madalya elde etti.

Şampiyonanın ikinci gününde 4 taekwondo ve 4 para taekwondocunun daha madalya mücadelesi vereceği heyecan dolu bir gün bekleniyor.