Geçtiğimiz aylarda 54 yaşında hayatını kaybeden Perry'in ölümü, rol arkadaşları Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox ve Matt LeBlanc tarafından duygusal mesajlarla karşılandı. Şimdi ise Hanson Ross adlı müzayede evi, 1998 yılında Londra'da çöpe atılmış halde bulunan iki orijinal "Friends" senaryosunu açık artırmaya sunacak.

Bu özel satışa çıkarılan senaryolar, dizinin 4. sezonunun finaline ait ve 1988 yılında Fountain Stüdyoları'nda bir çalışan tarafından bulunmuştu. "The One With Ross's Wedding" adlı bölümün birinci ve ikinci kısımlarının çekildiği bu stüdyolarda unutulmaz anların ardında bırakılan senaryolar, gerçek bir "Friends" hayranı için eşsiz bir koleksiyon parçası olma potansiyeline sahip.

İsminin açıklanmayan bir kişi, "Onlarla ne yapacağımdan emin değildim, bu yüzden ofisimdeki çekmeceme koydum. Hangi oyuncuya ait olabileceklerini merak ettiğimi hatırlıyorum. Senaryolara gerçek bir 'Friends' hayranı sahip olmalı" şeklinde açıklamada bulundu.

Sahnede Linet  rüzgarı esti Sahnede Linet rüzgarı esti

12 Ocak tarihinde başlayacak olan açık artırmada, senaryoların ne kadar bir değer bulacağı ise merak konusu. Tahminlere göre, senaryoların 600-800 sterline satılabileceği düşünülüyor. Bu özel parçaların bir hayran tarafından sahiplenilmesi, "Friends" dizisinin efsanevi mirasını canlı tutacak ve Matthew Perry'nin anısını özel bir şekilde yaşatacak.