Gündem

Fransa'da 8 kişinin saldırısına uğrayan Türk genci hayatını kaybetti

Fransa'nın Mâcon bölgesinde, 19 yaşındaki Numan Toprakoğlu, sekiz kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Abone Ol

Olay, cumartesi sabahı erken saatlerde Prissé kasabasında meydana geldi. Mâcon'daki bir gece kulübünden çıkan iki grup arasında yaşanan anlaşmazlık, vahim bir saldırıya dönüştü. İddiaya göre, bir kız yüzünden başlayan tartışma sonrası sekiz kişi, arabada bulunan Numan Toprakoğlu ve arkadaşına saldırdı. Saldırganlar, beyzbol sopalarıyla araca zarar verdikten sonra, araçtakileri belediye parkında sıkıştırdı.

Numan Toprakoğlu burada vahşice dövülerek ağır yaralandı. Durumu kritik olan Numan, Dijon Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak cumartesi günü saat 15.00 civarında yaşamını yitirdi. Yanındaki arkadaşı ise ağır yaralandı ve kemikleri kırıldı.

Adalet talebi ve yürüyüş

Numan Toprakoğlu için düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi adalet çağrısında bulundu. Mâcon Türk Kültür Derneği'nin organize ettiği anma törenine, Numan'ın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra geniş bir topluluk katıldı. Yürüyüşün başında, elinde oğlunun portresini taşıyan Numan'ın annesi, oğlunun maruz kaldığı "nedensiz cinayeti" kınayarak adaletin yerini bulmasını istedi.

Katılımcılar, "Ben Numan’ım" diyerek aileye destek verdi. Yürüyüş, Saône-et-Loire departmanında sona erdi. Sessiz yürüyüşe katılanlar, yetkililerden "adaletin yerini bulmasını" talep etti.

Soruşturma ve gözaltılar

Mâcon savcılığı, olayla ilgili olarak baş şüpheli dahil beş kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Ayrıca, saldırının faili olduğundan şüphelenilen iki genç, polise teslim oldu. Savcılık, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme suçlarından soruşturma başlattı.