Fransa'da erken genel seçimlerin ikinci turu için sandık başına gidildi. Ülkede yaklaşık 68 milyon 400 bin nüfus bulunuyor ve 49,5 milyon Fransız seçmen, Ulusal Meclis'te kendilerini temsil edecek milletvekillerini belirlemek üzere bugün bir kez daha oy kullandı.

Seçimlerden gelen ilk sonuçlara göre, solun birleştiği Yeni Halk Cephesi (NFP) ilk sıraya yerleşti. Macron'un liderliğindeki ittifak ikinci sıraya gerilerken, ilk turun birincisi olan aşırı sağ üçüncü sıraya düştü. Fransa Ulusal Meclisi'nde (577 sandalye) salt çoğunluğu elde etmek için 289 milletvekiline ihtiyaç var.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarına suikast Hizbullah'ın üst düzey komutanlarına suikast

Fransa seçimlerinin ilk sonuçları geldi

Kamuoyu yoklamaları önceden, aşırı sağcı Ulusal Birlik'in (RN) en çok oyu alacağını ancak çoğunluğu sağlayamayacağını öngörmüştü. Bu sonuç, Paris Olimpiyat Oyunları'ndan haftalar önce ülkeyi kaotik bir parlamentoya sürükleyebilir ve Macron'un otoritesini ciddi şekilde zayıflatabilir. Ayrıca, milliyetçi ve Avrupa karşıtı RN'nin çoğunluğu kazanması halinde, iş dünyası yanlısı ve Avrupa yanlısı cumhurbaşkanı Macron, kendisini zor bir "birlikte yaşamaya" zorlanmış bulabilir.

Fransa seçimlerinin ilk sonuçları!

Marine Le Pen'in Ulusal Birlik (RN) partisi, geçtiğimiz pazar günü yapılan ilk tur oylamada tarihi bir başarı elde ederek Fransa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir aşırı sağcı hükümetin kurulma ihtimalini gündeme getirdi. Seçim yarışında, merkez sağ Cumhuriyetçiler (LR) Partisi lideri Eric Ciotti ve bazı LR adaylarıyla ittifak yapan aşırı sağcı Jordan Bardella'nın partisi Ulusal Birlik (RN) önemli bir rol oynuyor.