Gündem

Fotoğraftaki şifre: Ben teşkilata hakimim!

Yeni atanan Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın teşkilatla, “kan uyuşmazlığı” yaşadığı kulislerde sıkça dillendiriliyordu. Demirtaş sosyal medya hesabından paylaştığı seçilmiş fotoğraflarla bu iddialara yanıt verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi

Son kararname ile emniyet genel müdürlüğüne atanan vali Mahmut Demirtaş’la ilgili tartışmalar sürüyor. Teşkilatın kendisini kabullenmediği Demirtaş’nda bunu umursamadığı konuşuluyordu. Çünkü Demirtaş, “teşkilatı disiplinsiz bulduğunu!” açıkça dile getirmiş üst rütbeliler dahil kadronun resmi kıyafet giymesini istemişti. Demirtaş’ın ayrıca bazı polis şefleri ile arasının limoni olduğu iddia ediliyordu.

Tartışmalar sürerken dün Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’tan kritik bir adım geldi. Demirtaş sosyal medya hesabından haftalık değerlendirme toplantı fotoğrafları paylaştı. İlk karede iki yanında yer alan iki emniyet genel müdür yardımcısı Adem Çakıcı ve Mustafa Çalışkan üniforma giymişti. Genel fotoğrafta ise 1-2 kişi hariç herkesin üniforma giydiği dikkat çekiyordu. Demirtaş bu fotoğraflarla teşkilata, “Talimatıma uyuluyor, direnen yok!” mesajı verip ilk savaşı kazanmış görülüyor.