Kültür-Sanat

Fotoğrafçılar, Ekinoks Maratonunda yarışacak

İznik Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkarmak amacıyla düzenlediği Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu ile fotoğrafseverleri buluşturuyor. 20-21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik, ilçenin eşsiz ekinoks manzaralarını ve binlerce yıllık tarihini profesyonel karelerle buluşturacak.

Abone Ol

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla hazırlanan organizasyon, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle hayata geçirilecek. Fotoğrafçılar, bu görsel şölenin bir parçası olmak için yarışma şartnamesine tfsfonayliyarismalar.org ve İznik Belediyesi’nin resmi web sitesinden ulaşabilecek.

Yarışma kapsamında dereceye giren katılımcılar için toplamda 100 bin lira ödül dağıtılacak. Birinci olan fotoğrafçı 25 bin lira ödülün yanı sıra TFSF Altın Madalya ile ödüllendirilecek. İkinciye 20 bin lira ve TFSF Gümüş Madalya, üçüncüye ise 15 bin lira ve TFSF Bronz Madalya verilecek. Ayrıca, iki fotoğrafçıya mansiyon olarak 5 bin lira ödül takdim edilecek ve sergilenmeye hak kazanan 30 fotoğraf için bin lira ödül sunulacak.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizin binlerce yıllık muhteşem tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri arasında, bu değerlerin tanıtımına katkı sağlayacak bir organizasyon başlattık. Ülkemizin dört bir yanındaki fotoğraf tutkunlarını İznik Belediyesi Ekinoks 2024 Fotoğrafçılar Maratonu'na davet ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum,” diyerek tüm fotoğrafçıları etkinliğe davet etti.

Fotoğrafçılar Maratonu, katılımcılara İznik’in tarihi ve doğal zenginliklerini keşfederken sanatsal yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor.