Foto Galeri

Yapay zeka belirledi… Olası 3. Dünya Savaşı’nın en güçlü liderleri kim?... Erdoğan kaçıncı sırada?

Yapay zeka birçok alanda görüşüne başvurulan bir “otorite” haline geldi. Olası bir 3. Dünya Savaşı’nda en güçlü liderlerin kimler olabileceği yönündeki soruya yapay zeka dikkat çekici yanıtlar verdi, savaşın en güçlü 30 liderini belirledi. Peki yapay zeka Erdoğan, Trump, Putin, Kim Jong Un ve Netanyahu’yu kaçıncı sıraya koydu? Hepsi haberimizde…

Abone Ol

30) MIGUEL DİAZ-CANEL - Küba Devlet Başkanı Karayiplerde ABD’ye yakın konumda olan Küba’nın lideri; ABD'nin yanı başında potansiyel tehdit.

29)  Abdülfettah es-SİSİ - Mısır Devlet Başkanı Orta Doğu ve Afrika’da güçlü ordusu ve stratejik konumuyla öne çıkan Mısır’ın lideri.

28)  NANA AKUFO-ADDO - Gana Cumhurbaşkanı Batı Afrika’da etkisi artan Gana’nın başkanı; bölgesel güç dengelerini şekillendirebilir.

27)  RUMEN RADEV - Bulgaristan Devlet Başkanı NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi Bulgaristan’ın başkanı; Karadeniz güvenliğinde stratejik rol oynayabilir.

26)  PAUL KAGAME - Ruanda Cumhurbaşkanı Afrika’da güçlü ve etkin bir lider; bölgesel askeri ittifaklarda rol oynuyor.

25)  JAVIER MILEI - Arjantin Devlet Başkanı Güney Amerika’da güçlü bir ülke olan Arjantin’in başkanı; kıtadaki dengelere etkisi var.

24) BEŞŞAR ESAD - Suriye Cumhurbaşkanı Suriye’nin lideri; Rusya ve İran desteği ile Orta Doğu’da etkili görülüyor.

23)  LULA DA SILVA - Brezilya Devlet Başkanı Güney Amerika’nın en büyük ekonomisine sahip Brezilya’nın lideri; bölgesel güç olarak dikkat çekiyor.

22)  ALEXANDER LUKASHENKO - Belarus Devlet Başkanı Rusya’ya yakın olan Belarus’un lideri; Avrupa’da Rus etkisini artırabilir.

21)  PEDRO SANCHEZ - İspanya Başbakanı NATO üyesi ve stratejik bir Avrupa ülkesi olan İspanya’nın başbakanı; Akdeniz güvenliğinde etkili.

20)  SHIGERU ISHIBA - Japonya Başbakanı Güçlü teknoloji ve askeri kapasiteye sahip Japonya’nın başbakanı; Asya’daki dengelerde önemli. Mevcut başbakan, 2024 Liberal Demokrat Parti başkanlık seçimlerinin ardından 1 Ekim 2024'te Fumio Kishida'nın yerini alan Shigeru Ishiba'dır.

19)  ŞEVKET MIRZIYOYEV - Özbekistan Cumhurbaşkanı Orta Asya’da Çin ve Rusya ile ilişkileri güçlü; bölgesel stratejik öneme sahip.

18)  CLAUDIA SHEINBAUM - Meksika Cumhurbaşkanı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile sınır paylaşan ve stratejik konuma sahip Meksika’nın başkanı.

17)  GIORGIA MELONI - İtalya Başbakanı Akdeniz güvenliği açısından stratejik bir konuma sahip İtalya’nın başbakanı.

16)  JUSTIN TRUDEAU - Kanada Başbakanı Kuzey Amerika’da ABD ile yakın ilişkide olan Kanada’nın başbakanı; NATO'da stratejik bir ortak.

15)  BENJAMIN NETANYAHU - İsrail Başbakanı ABD'nin desteğiyle bölgedeki varlığını sürdürmektedir.

14)  VOLODIMIR ZELENSKIY - Ukrayna Devlet Başkanı Rusya karşısında direnen Ukrayna’nın lideri; Batı’nın desteğiyle sembol haline geldi.

13)  PRABOWO SUBIANTO - Endonezya Devlet Başkanı Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisine sahip Endonezya’nın lideri; bölgede etkisi artıyor.

12)  YOON SUK-YEOL - Güney Kore Devlet Başkanı Güçlü teknoloji sektörü ve askeri kapasitesiyle Asya’da stratejik bir öneme sahip.

11)  ALİ HAMANEY - İran Dini Lideri Orta Doğu'da bölgesel bir güç olan İran’ın lideri; askeri kapasitesi ve nükleer tehdit potansiyeli var.

10)  MUHAMMED BİN SELMAN - Suudi Arabistan Başbakanı Petrol kaynakları ve ekonomik gücüyle Orta Doğu’da etkili bir lider; enerji arzında kritik rol oynuyor.

9)  KIM JONG-UN - Kuzey Kore Lideri Nükleer silahlara sahip Kuzey Kore’nin lideri; uluslararası dengeleri değiştirme gücüne sahip. Ayrıca sürekli füze denemeleri yaparak bütün dünyayı tedirgin ediyor.

8)  OLAF SCHOLZ - Almanya Şansölyesi Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’nın başbakanı; Avrupa güvenliği ve NATO’da kritik bir aktör.

7)  RECEP TAYYİP ERDOĞAN - Türkiye Cumhurbaşkanı Türkiye’nin güçlü ordusu ve stratejik konumuyla bölgesel ve küresel denklemlerde etkili. Son 20 yılda savunma sanayiinde attığı önemli adımlar, Türkiye'nin bağımsızlık düzeyini üst seviyeye çekti.

6)  KEIR STARMER - İngiltere Başbakanı NATO ve Avrupa güvenliğinde önemli rol oynayan İngiltere’nin başbakanı; ABD ile yakın ittifakı güçlü bir faktör.

5)  EMMANUEL MACRON - Fransa Cumhurbaşkanı Avrupa’nın tek nükleer gücüne sahip Fransa’nın lideri; Avrupa güvenliğinde ve NATO'da belirleyici.

4)  NARENDRA MODI - Hindistan Başbakanı Dünyanın en büyük nüfusuna ve güçlü bir ekonomiye sahip Hindistan’ın lideri; Asya’da büyük bir denge unsuru.

3)  VLADIMIR PUTIN - Rusya Devlet Başkanı Nükleer gücü ve enerji kaynaklarıyla dünya sahnesinde kritik bir etkiye sahip olan Rusya’nın lideri.

2)  XI JINPING - Çin Devlet Başkanı Giderek güçlenen ekonomi ve askeri kapasiteyle Asya’da hakimiyet kurmaya devam eden Çin’in lideri.

1)  DONALD TRUMP - Yeni ABD Devlet Başkanı ABD’nin ekonomik, askeri ve diplomatik üstünlüğüyle dünyadaki en güçlü lider; NATO ve Batı ittifaklarında kilit rol oynuyor. Ayrıca, seçim kampanyasında dünyanın en güçlü teknoloji liderinin de desteğini alarak ona hükümet içinde görev vermiştir.