Genel

Faydaları saymakla bitmiyor: Sağlıklı yaşamın sırrı bu mineralde

Abone Ol

Magnezyum eksikliğinde; Halsizlik, uykusuzluk, zihinsel bulanıklık, mide bulantısı, kas krampları, sinirlilik, depresyon, aritmi gibi kalp problemleri, diyabet, hipertansiyon, osteoporoz ve adet öncesi sinirlilik görülebilir. Kas, sinir ve enzim fonksiyonları için önemlidir.

En iyi Magnezyum kaynakları; Badem, kabak çekirdeği, kaju, koyu yeşil yapraklı sebzeler, soğan, muz, baklagiller, ıspanak, soya fasülyesi ve balık. İlaç olarak alacaksanız hangi türünü ne kadar kullanacağınızı doktorunuza danışmanızda fayda var.

Magnezyum, parasempatik sinir sistemini uyararak, vücut ve beyninizin rahatlamasını sağlar. Günlük 400 mg Magnezyum; sinir sistemi koordinasyonunu sağlar, huzursuzluğu önler, konsantre olmanızı sağlar, sinir iyileşmesine yardımcı olur.

Magnezyumdan zengin diyet, bunama riskinin düşmesi ile ilişkilidir. Günlük 350 mg’ın üzerinde Mg almak beyni daha genç tutabilir, bilişsel yeteneği koruyabilir. Çekilen MRG filmlerinde, yüksek magnezyum alanların beyin hacmi daha büyük çıkmış.

Magnezyumun bu koruyucu etkisi; Kan basıncı, kalp damar sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine bağlanıyor. Bir diğer neden de beyindeki inflamasyonu azaltması. Daha önce farklı bir çalışmada da; Yüksek magnezyum alımının %37 oranında demans riskini azalttığı belirtilmişti.

Magnezyum tipleri ve kullanım alanları: •Magnezyum biglisinat: Uykusuzluk, stres, ağrı •Magnezyum malat: Kas ağrısı, fibromiyalji, migren, enerji •Magnezyum sitrat: Sindirim sistemi, kabızlık •Magnezyum taurat: Kan şekeri, kalp damar sağlığı •Magnezyum treonat; Kan beyin bariyerini en çok geçen formdur. Beyin sağlığı ve bilişsel fonksiyonlar.