Motor sporlarının en tanınmış isimleri arasında yer alan efsanevi Formula 1 pilotu Avusturyalı Niki Lauda, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Lauda ikisi Ferrari, birisi ise McLaren ile olmak üzere üç Formula 1 şampiyonlupu yaşamış, geçirdiği kazadan sonra 'hayatta kalması mucize olur' denirken 40 gün içinde pistlere dönmeyi başarmıştı.

Motor sporlarının en tanınmış isimleri arasında yer alan Lauda, Ferrari ile 1975 ve 1977 yıllarında McLaren ile ise 1984'te Formula 1 şampiyonluğu yaşamıştı. Akciğer nakli yapılan Lauda'nın Pazartesi günü hayatını kaybettiği ailesi tarafından duyuruldu.

1976 yılının açılışında yarışlarında büyük başarı göstermiş, ilk altı yarıştan dördünü kazanmış diğer ikisinde ise ikinci olmuştur. Yılın beşinci zaferi olan İngiliz GP'sinde en yakın takipçisinden iki katı daha fazla puana sahipti.

Alman GP'sinde felaket patlak verdi ve yarışın ikinci turunda yoldan çıkan Lauda'nın aracı toprak bariyerlere çarptıktan sonra Brett Lunger'in aracıyla çarpıştı. Lunger'den farklı olarak kaza sonucunda Lauda aracında sıkışmıştı ve araç alev aldı. Arturo Merzario ve Guy Edwards birkaç dakika sonra olay yerine ulaşmış olsalar da Lunger ile birlikte Lauda'yı araçtan çıkartamadan Lauda'da yanıklar oluşmuştu.

Özellikle kafasına doğru ciddi yanıkları vardı ve soluduğu sıcak toksik gazlar nedeniyle akciğerleri ve kanı zarar görmüştü. Her ne kadar kazanın hemen sonrasında bilinci yerinde olsa da daha sonra komaya girdi.