Festivale özel olarak hazırlanan Sinema Tırı, Antalyalılar için unutulmaz bir sinema deneyimi sunmak amacıyla 26 Eylül’de yola çıktı. 4 Ekim'e kadar sürecek olan yolculuğunda, Antalya'nın 18 ilçesine uğrayarak sinema tutkunlarını ağırlıyor.

Metin Arolat'ın hayatını kaybettiği ana ait görüntüler ortaya çıktı Metin Arolat'ın hayatını kaybettiği ana ait görüntüler ortaya çıktı

Açık havada gerçekleştirilen film gösterimleri, Antalyalılar için adeta bir nostalji rüzgârı estiriyor. Yıldızların altında sinema keyfi yaşatan etkinlik, yerli ve yabancı yapımların en yeni örneklerini izleyiciyle buluşturuyor. Sinema Tırı kapsamında, Kıvanç Baruönü'nün yönettiği “Lohusa”, Mustafa Kotan'ın yönetmenliğini üstlendiği “Kardeş Takımı” ve Çin yapımı animasyon film “Altın Gaga ve Macera Çetesi” gibi çeşitli türlerde yapımlar gösteriliyor.

Kepez, Konyaaltı, Kaş, Demre, Aksu, Korkuteli, Elmalı, Finike ve Serik ilçelerinde yapılan gösterimlerle sinema coşkusu her yaştan insana ulaşırken, festivale katılma imkanı olmayanlara da bu heyecanı yaşama fırsatı sunuluyor. Sinema Tırı, sinemaseverlere unutulmaz bir açık hava sinema deneyimi yaşatırken, festival coşkusunu Antalya'nın dört bir yanına taşıyor.

Editör: Elif Erbay