Spor

Filenin Sultanları'nda kadro krizi

A Milli Voleybol Takımı'nda kadro krizi yaşanıyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kala, Filenin Sultanları'ndan Tuğba İvegin'in kadrodan çıkarılıp yerine İlkin Aydın'ın dahil edilmesi üzerine yeni bir açıklama yapıldı. Voleybol Federasyonu'nu takipten çıkaran İvegin'in menajeri, "Bu bir teknik tercih. Ancak bu tercih Paris’te değil de, oraya gitmeden önce İstanbul’da yapılsaydı tabii ki daha şık olurdu. Tuğba şu an çok üzgün." ifadelerini kullandı.

Abone Ol

A Milli Voleybol Takımı'nda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde bir kadro değişikliği yaşandı. Tuğba İvegin, kadrodan çıkarılırken, İlkin Aydın 12+1 kişilik kadroya dahil edildi. İlkin, as oyuncular arasına alınırken, Beyza Arıcı ise +1 isim olarak kadroda kalmaya devam etti. Kararın teknik nedenlere dayandırılması ve Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan herhangi bir açıklama yapılmaması tepkilere yol açtı. 

Takımın antrenörü Daniele Santarelli, tepkiler üzerine Instagram'daki son paylaşımını yorumlara kapattı. Hürriyet'in haberine göre, Tuğba İvegin'in menajeri Tunç Afşar, "Bu bir teknik tercih meselesi. Ancak bu tercih Paris’te değil de, oraya gitmeden önce İstanbul’da yapılsaydı daha uygun olurdu. Tuğba şu an çok üzgün ve moralsiz." açıklamasını yaptı. 

Afşar, Tuğba'nın sosyal medyada paylaştığı Bakara Suresi ile ilgili yorumların nedenini ise şu şekilde açıkladı: "Bakara Suresi'nde ifade edildiği gibi, Tuğba kadroda kalsaydı belki büyük bir sakatlık yaşayacaktı ve bu onun için çok daha üzücü olacaktı. Milli takım sürecindeki gelişmelerle ilgili TVF’nin bir açıklama yapmasını beklemek en doğrusu." Bu süreçte Tuğba, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun tüm sosyal medya hesaplarını takip etmeyi bıraktı.