Sivil toplum kuruluşlarından açıklama: “Şiddetsiz toplum, güvenli sokaklar” Sivil toplum kuruluşlarından açıklama: “Şiddetsiz toplum, güvenli sokaklar”

Kırşehir'de âdeta fıkra gibi bir durum yaşandı. Belediye binasının üzerinde bulunduğu alanın tapu kayıtlarında 'kerpiç ev' olarak gözükmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Kaçak yapılaşmayla mücadele eden belediyenin, kendi hizmet binasının yapı kullanım izin belgesine sahip olmadığı ve tapu dairesine gerekli başvuruların yapılmadığı iddia ediliyor. 

"Anlamış değilim"

Duruma bölgedeki vatandaşlardan da tepki gecikmedi. Metin Polat isimli bir vatandaş, "Yıllardır kullanılan bir binanın tapuda hala kerpiç ev olarak görünmesi inanılmaz. Gerçekten çok şaşırdım" derken, Nusrettin Kılıç ise, "Geçmişte bu tip yapılar kerpiç olabilirdi, ama şu an nasıl böyle bir şey devam edebiliyor, anlamış değilim" şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediyesi'nin 150 yıllık köklü bir geçmişi olmasına rağmen, tapu kayıtlarında bu tür sorunların yaşanması dikkat çekti.

Belediye binası tek değil

Ayrıca, aynı bölgedeki Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nun da "kargir cephane deposu" olarak kayıtlarda yer aldığı belirtildi. Belediye tarafından otopark olarak kullanılan başka bir alanın ise "kerpiç ev" ve "arsa" olarak kayıtlı olması ise denetime yönelik kuşkuları da beraberinde getirdi.

Editör: Ömer Göyce