Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

FIFA, Filistin'in İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesi için yaptığı başvuruya ilişkin kararını erteledi. 

FIFA'dan yapılan açıklamada, "Filistin Futbol Federasyonu'nun İsrail Futbol Federasyonu'na karşı yaptığı başvuruya ilişkin bağımsız bir hukuki değerlendirmenin 20 Temmuz 2024'e kadar FIFA Konseyi'ne sunulması gerekiyordu. Ancak, her iki tarafın da pozisyonlarını sunmaları için ek süre talepleri FIFA tarafından uygun görüldü. Bu nedenle, sürecin gereken özen ve eksiksizlikle tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyuldu." denildi. FIFA, bağımsız hukuki değerlendirmenin FIFA Konseyi ile paylaşılmasının ardından kararın en geç 31 Ağustos'a kadar alınacağını bildirdi.

Bu erteleme ile İsrail Milli Futbol Takımı, 26 Temmuz'da başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılabilecek.

Filistin Futbol Federasyonu, geçtiğimiz nisan ayında FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımların atılmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Filistin Futbol Federasyonu'nun bu başvuruyu geri çekmesi için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini ifade etmişti.