FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik Antalya'da yürütülen soruşturmada, terzi Bülent D.'nin işyerinde örgütsel toplantılar yapıldığı ve örgütün 'kurban parası' adı altında para toplayıp kurban kesimi yapmadan paraları örgüt üyelerine aktardığı belirlendi. Terzi tabelası olan dükkanın FETÖ'nün "toplanma merkezi" olduğu ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin "Halı saha maçı" parolasıyla adreste buluştuğu tespit edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması sonucunda, örgüte bağlı esnafların işletmelerinde bir araya gelerek örgütsel toplantılar yaptıkları belirlendi. Bu toplantılarda örgütün güncel durumunu ele aldıkları ve örgüt üyelerinden himmet ve kurban parası adı altında örgüte para topladıkları tespit edildi.

Terzi araç olarak kullanılmış

Güncel yapılanma içerisinde bulunduğu belirlenen 47 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda dijital materyal ve döviz ele geçirildi. Şüphelilerden 12'si tutuklandı.

Dışişleri Bakanlığı bakan yardımcılıklarına atama Dışişleri Bakanlığı bakan yardımcılıklarına atama

İtirafçı olan N.D., Antalya'da Bülent Terzi isimli işyerinden örgüt ve öğrenci evleri için para aldığını söyledi. Polis, terzi Bülent D.'nin da aralarında olduğu 4 şüpheliye yönelik soruşturma başlattı.

Terzi dükkanında yapılan dinlemede, şüphelilerin polis takibinden kaçmak için internet tabanlı programlar üzerinden görüşmeler yaptıkları, terzi gibi yerlerin buluşma düzenlemek ve örgütsel alışverişin yapılmasında avantajlı olduğu, bir poşetle bu tür yerlere girip çıkmanın dikkat çekmeyeceğini konuştukları tespit edildi.

Şüpheli Hüseyin K'nin, şüpheli Mehmet Y'ye, "Kafede buluşmak zaten sıkıntı. Adamın dükkanına gidersin eline bir poşet alırsın gömlek alıp çıkmış olursun. Polis sorarsa dersin ki ben bir gömlek aldım arkadaş bu kadar polis terziye gelirsin pantolonum söküktü onu diktirdim çıktım dersin" dediği soruşturma dosyasına yansıdı.

Halı saha şifresi

Şüphelilerin örgütsel buluşmaları kendi aralarında 'halı saha maçı' şeklinde şifrelendirdikleri, her hafta Pazar akşamları farklı adreslerde örgütsel amaçlı toplantı yapmak amacıyla evlerde toplandıkları tespit edildi. 

Şüpheli Kasım T, verdiği ifadesinde, İlyaz A'nın sohbetlere davet ederken telefonla arayarak "Halı saha maçı var" diyerek sohbetin gününü ve yerini bildirdiğini, İlyaz A'nın sohbetlerde mağdurlar için para istediğini belirtti.