Medya

Fetöcü Ahmet Dönmez ve Cehveri Güven'in kavgası

FETÖ terör örgütünün iç yüzü, 15 Temmuz 2016'da darbeye kalkışması, örgütün içinde dönen dolaplar ve daha birçok gerçek, iki FETÖ'cü gazetecinin kavgasında ortaya döküldü. Örgütün adeta 'resmî' gazetecisi havasında sosyal medya üzerinden yayın yapan Cevheri Güven'in bir başka FETÖ'cü gazeteci Ahmet Dönmez'e saldırması sadece kavganın fitilini ateşlemekle kalmadı, birçok sırları ve mahremleri de ortaya döktü.

Abone Ol

Dönmez,  Cehveri Güven'in üstü kapalı biçimde kendisine yönelik,  MİT'ci , angaje, aferimci, boş gazeteci olarak nitelemesine öfkelenerek 

Güven'e yönelik özel bir youtube  programında açtı ağzını yumdu gözünü !...

.Cevheri Güven birkaç gün önce bir video çekti ki Daha sonra sildi ama Twitter'da bu video bütün haliyle yayınlanıyor oradan
izledim  ve ondan sonra bir şeyler söyleme kararı aldım  bir cevap hakkı doğduğuna inanıyorum. Cevheri güvenin videosunu kastederek söylüyorum. Aslında analizler sapır sapır dökülüyor. Argümanlarının ne elle tutulur  bir tarafı var ne de ipe sapa gelir bir tarafı var. Ama işte tık sayısı arttıkça zeka seviyesinin ve yetkinliğinin arttığını sanmak gibi bütün o küçük Adamlarda görülen hastalığa da yakalanmış maalesef Cevheri Güven o şekilde bol keseden sallıyor

Cevheri Güven  Olympos dağına oturmuş yargı dağıtıyor

Çok beğendiğim bir benzetme vardır zannediyorum  Vadideki Zambak'ta olması lazım. Diyor ki maymunlar ağaçlara çok hızlı bir şekilde tırmanırlar ama aşağıdan yukarıya baktığınızda görünen şey sadece pembe kıçlarıdır. Hiç kusura bakmasın benim olduğum yerden de bu videoda gördüğüm şey farklı bir şey değildi adeta Olympos dağına oturmuş oradan bizlere yargı dağıtıyor. Ama bu arada hazımsızlığını belli etmezse bari diyebiliriz ki Evet ya belki bulunduğu yeri sindirmiş Ama öyle de değil hazımsızlığını da o kadar belli ediyor ki bir öfke yani tabirim mazur görün ama sanki bir kuyruk acısı varmışçasına bana saldırmış zaten Bir doğrudan saldırı olmasa bu hakaretler olmasa kalkıp böyle bir video çekmek istemezdim. Cevheri Güven videoyu sildi ama niye sildi bilmiyoruz. Niye sildi bir salaklığını, saflığını, sazanlığını mı fark etti. Sazan nasıl olurmuş kendisi videosunda uygulamalı olarak gösterdi.   

Hanefi Avcı'ya cemaat zarf içerisinde maaş veriyordu

"Hanefi Avcı'ya 28 Şubat sürecinde cemaat maaş ödedi. Maaşının üçte biri veriliyordu geri kalan kısmını zarf içerisinde cemaat kendisine veriyordu. Hanifi Avcı'nın o zaman kesilen maaşını cemaat tamamladı ne kadar süre verildi bilmiyorum ama enteresan bir şekilde Cevheri Güven bunu itiraf ediyor Peki sorular soralım. O zaman burada hangi paradan veriyorsunuz, bunu bu paranın kaynağı nedir, topladığınız himmetler mi veriyorsunuz yoksa kitap gelirlerinden mi nereden bilmiyorum. Hanefi Avcı masum veya değil ben urada cemaatin yaşadığı süreci sorguluyorum. Cevheri de diyor ya cemaati çok iyi tanıdığı için devlete bir takım akıllar verdi. Çünkü aynı İbrahim kalın gibi İbrahim kalın da içeriden tanıyordu o da akıl verdi.İbrahim kalın da aynı şekilde sizi saf salak yerine koydu sazan gibi atladınız keriz silkeleme gibi sizi silkeleyip durdular diyor. Tabii bunlarla da bitmiyor ki hangi birini sayacaksın. Şimdi ben de sormak istiyorum Adil öksüz'ü de bu kategoriye kattığına göre Adil Öksüz de sizi senelerce sazan yerine koymuş saf salak olarak kullanmış. Acaba içerideki bu güven ilişkisini yıkan sakın bunlar olmasın..."

90'lı yıllarda ilahiyat öğrencisiyken altunzade femin 5 katında Fethullah Gülen'le beraber kalmaya başlayan ondan ders almaya başlayan  daha o yıllarda öğrenciyken mahrem hizmetlerde görev almaya başlayan askerlere sivil abilik yapmaya başlayan ondan sonra sadakatinden dolayı Gülen'den hep takdir gören mollaların mollası olarak anılan Gülen'in en eski talebelerinden Cemal Türk'le aynı odayı paylaşan daha sonra kayın birader enişte olan daha da sadakatini ispat ettikten sonra Gülen'den sonra Cemaatin en etkili ismi sayılabilecek Mustafa Özcan'la aralarında bir Güven ilişkisi başlayan  Mustafa Özcan'ın hava kuvvetlerini teslim etti. Ondan sonra da 90'ların sonu 2000'lerin başından itibaren Hava Kuvvetleri imamlığı yapan ve bu süreçte de Mustafa Özcan'ın bir dediğini iki etmeyen sözünden çıkmayan Gülen'e de sadakatinden herhangi bir şekilde.. Düşünsenize 12 yıl boyunca Gülen'in Hava Kuvvetleri imamı olarak tuttuğu birisinden bahsediyoruz. Gülen'i de 12 yıl boyunca sadakatinden hiç şüpheye düşürmeyen sonrasında da Gülen'in onun getirdiği bazı mesajlarla bilgilerle İçeride çok büyük tasfiyeler yaptığı çok güvendiği çok yakın bazı arkadaşlarını görevden aldığı sırf Adil Öksüz'ün getirdiği mesajlara ve bilgilere güvenerek İtimat ederek ve ondan sonra da Adil öksüz'ü alıp belli bir süre sonra TSK imamı yapan ya da gülenin bu derece Güvenini kazanmış birisi olan Adil öksüz meğer MİT'çi mi  çıkmış.

Ali Tarakçı olayına değinen gazeteci Ahmet Dönmez

Gazeteci Ali Tarakçı 2019 yılında 5 yıl önce Akit TV canlı yayınında bir haber paylaşıyor diyor ki Şimdi bir haber aldım çok güvenilir kaynaklardan MİT devlet Fethullah Gülen'i getiriyor bakın dikkatinizi Çekeyim mi Müyesser Yıldız'ın haberinin aynısı ne zaman 5 yıl önce aynı gün yine dikkatinizi çekeyim aynı gün akşam saatlerinde dönemin Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın basın toplantısında bu yöndeki bir soruya cevap veriyor ve yalanlıyor. Ben Ali Tarakçı ile konuştum bana kaynağım çok güvenilirdi gerçekten.Müesser Yıldız'ın Bugün yaşadığının aynısını ben yaşadım. Demek ki gazeteciler kullanılıyor Manipüle ediliyor. 

Ahmet Dönmez sözlerine şöyle devam etti;

Şimdi gelelim devletin cemaatin içine sızmasına şöyle söyleyelim Ben 8 senedir ne anlatıyorum Siz deyin ki ben bu 50 kere yazdım ben diyeyim ki 60 kere 160 kere yazdım zaten 8 senedir bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kesişim kümesi var diyorum, gri bir bölge var diyorum, devletle cemaat içerisinde AKP rejimiyle cemaat içerisinde iç içe geçmiş halkalar var diyorum bir kanal açtılar diyorum. Hatta Star Wars üzerinden anlattım. Hareketin tam kalbine kadar Pensilvanya'ya gittiler. Çünkü onu etkilediği anda lidere bağlı olarak bütün uzay mekiğini yönlendirebiliyor musunuz? Hatta infilak ettirebiliyor musunuz? Hala içeride aktifler ve  hala güçlüler diyorum. 

Ama  ben bunları söylediğim zaman fitneci oluyorum hain oluyorum oluyorum rejimin adamı oluyorum. Kime göre peki? İşte o parmaklarının ucu beyninden daha hızlı ve daha iyi çalışan statü koçu fanatik güruha göre. Tabii Elbette içeriye adamlar sızdırıldı. Ortada 15 Temmuz gibi bir vaka varken Başka örnek aramaya gerek yok ki zaten 15 temmuz'u bu şekilde başardılar. Peki siz bunu aydınlattınız mı? Bunun üzerine gittiniz mi? Kimdi bu adamlar? Şimdi nereye gittiler? Bir anda buharlaşmadılar. Bunları sorgulayan kimse olmadı. Acaba  uzaklaştılar mı yoksa hala içerideler mi?


Gelelim şu Aferinleme meselesine asıl eğlenceli mi desem, acıklı mı desem bilemiyorum. O kısım burası aferinleme diye bir yöntem var mıdır? Elbette vardır olmaması düşünülemez. Bu bir tek istihbarat teşkilatlarında yok annen babandan aferin alınca gaza gelirsin bir şey yaparsın. Devletin aferinlediği birileri var. Onlar Adil Öksüz için şöyle diyor, cemaat için böyle diyor, 15 Temmuz için böyle diyor bu her yerde var bu yeni bir şey değil ki. İstihbarat teşkilatında bunun olmaması düşünülemez zaten bu da yeni bir şey değil ama bunu nerede nasıl kullanıyor bakın dikkatinizi çekelim Cevheri orada kriminalize etmek için kriminal yakın tarihten bazı siyasi cinayetlerden örnekler veriyor. Mesela Özal'a suikast girişimi, Kartal Demirağ'ın suikast girişimi daha sonra Hrant Dink'in öldürülmesi o gün savaşa örnek veriyor ve bunların da aferinleme yöntemiyle yaptırıldığını söylüyor.

İşte programın tamamı  


https://www.youtube.com/watch?v=5zuyT4gXHWE&ab_channel=AhmetD%C3%B6nmez