Gündem

FETÖ Yunanistan iş birliğinde sona mı gelindi? Örgüt mensubundan skandal itiraflar...

FETÖ üyelerinin birçoğu yasadışı yollarla deniz üzerinden Yunanistan'a kaçıp iltica talebinde bulunuyorlardı. Son görüntüler, "terör örgütüyle Yunanistan arasındaki iş birliğinde sona mı gelindi" sorusunu sordurdu...

Loading...

Abone Ol

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri uzun zamandan beri yasadışı yollarla Yunanistan’a geçerek Avrupa ülkelerinden sığınma talep ediyorlardı.

Terör örgütü mensuplarından birçoğu Yunanistan’a deniz yoluyla geçiyorlardı.

Son dönemde ortaya çıkan bazı görüntüler, Yunanistan’la FETÖ arasındaki iş birliğinde sona gelindiğini gösteriyor.

Euronews’e konuşan bir FETÖ mensubu, Yunan polisinin kadın örgüt üyelerini taciz ettiğini anlattı.

Videodaki yüzü görünmeyen örgüt mensubu şöyle konuştu:

Yunan polisleri geldi. Bizim üstümüze ışık tutup "Kalkın, nereden geldiniz?" diye sordular. Biz de Türkiye'den geldiğimizi ve sığınma talep ettiğimizi söyledik. Sonra, bir on beş yirmi dakika bekledikten sonra, arkası kapalı bir Mercedes panelvan araba geldi. İçinden iki tane yüzü maskeli ve ellerinde silah olan adam indi. Biz tabi onları görünce çok korktuk. Ne asker gibilerdi, ne de polis gibilerdi. Arama yapmaya başladılar. Kadınlara çıplak arama yaptılar; yani tamamen bütün her şey çıkarttırdılar. Erkeklere çıplak arama yapmadılar. Sucukla aramaya maruz kaldım, evet, kaldım. Hatta bunu söylemek benim için çok zor ama bu taciz boyutundaydı. Vajinal bölgeye parmaklarıyla arama yaptılar. Orada diğer Yunan askerleri de vardı. Yunan asker diyorum; o Yunan lüzum askeri olan insanlar da var. Çocuk da var; çocuk da bütün bu olanlara şahit oluyor.

Yunanistan'da gördüğümüz muamele hiçbir insana yakışmayacak bir muameleydi. Biz zaten ölümü göze alarak bir yolculuğa çıkmış zavallı insanlarız. Bir ayrı travmayı da siz yaşatıyorsunuz ki biz sizden sığınma talebinde bulunuyoruz. Sığınma talebinde bulunan ve çok zor koşullardan gelen bir insanı, kendi ülkesinde tutuklanacağını bile bile geri göndermek; hem de çok travmatik bir şekilde, eşinin gözleri önünde karısını soyarak, çocukların gözü önünde o travmayı yaşatarak geri göndermek, insan haklarına çok büyük bir darbe olduğunu düşünüyorum. Yunanistan'ın yaptığı şey bu.