Magazin

Ferdi Tayfur'dan kızına soyadı davası

Arabesk müziğinin önde gelen isimlerinden Ferdi Tayfur, kızı Tuğçe Tayfur’un "Tayfur" soyadını ticari işlerinde kullanmaması için hukuki süreç başlattı.

Abone Ol

Ünlü sanatçının avukatı tarafından yapılan açıklamada, "Tayfur" soyadına tedbir konulması amacıyla yasal sürecin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Ferdi Tayfur, ayrıca kızının sahnelerde kendi şarkılarını söylemesini engellemek için de yasal işlem başlattı.

Bu gelişme, daha önce İbrahim Tatlıses ve kızı Dilan Çıtak Tatlıses arasında yaşanan soyadı krizine benzetildi. Ferdi Tayfur, kızıyla yaşadığı uzun süreli sorunlar nedeniyle bu davayı açtı.

Ferdi Tayfur’un avukatı Hakan Tamgüç, “Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Aydın (Tuğçe Tayfur) arasında yaşanan bazı özel nedenlerden dolayı müvekkilimin 'Tayfur' soyadının Tuğçe Aydın tarafından ticari amaçla kullanılmasına rızası yoktur. Ayrıca, müvekkilime ait eserlerin Tuğçe Aydın tarafından sosyal medya, dijital platformlar ve sahnelerde okunmasına da izin verilmemektedir. 'Tuğçe Tayfur Store' isimli mağazadan kaynaklı olarak da müvekkilimin isim hakkı alacağı bulunmaktadır. Tuğçe Aydın'ın sosyal medya ve dijital platformlarda müvekkilim ve yakınları hakkında herhangi bir açıklama yapmaması konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Aksi takdirde, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ferdi Tayfur, kızı Tuğçe Tayfur ve eski eşi Necla Nazır’ı kastederek, "Sevgili dostlar, zamanında neden bırakıp kaçtığımı anladınız mı? Ferdi Tayfur" şeklinde bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı. Bu paylaşım, Ferdi Tayfur’un ailesiyle yaşadığı gerginliklerin bir göstergesi olarak değerlendirildi.