Spor

Ferdi Kadıoğlu'ndan transfer açıklaması: Fenerbahçe'de mutluydum ama...

Fenerbahçe'den İngiltere Premiere Lig'e transfer olan Ferdi Kadıoğlu, transfer kararı hakkında" "EURO 2024 sonrası daha büyük bir lige adım atmanın ve kendimi geliştirmenin zamanı gelmişti. Brighton'ın planı gerçekten ilginçti." değerlendirmesini yaptı.

Abone Ol

Fenerbahçe’de sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve geçtiğimiz transfer döneminde 35 milyon euro karşılığında Premier Lig takımı Brighton’a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. The Athletic'e konuşan Kadıoğlu, Fenerbahçe'deki kariyerinden, Brighton'a transferine kadar birçok konuda önemli ifadeler kullandı.

İşte Ferdi Kadıoğlu'nun açıklamaları:

"Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde yalnızca bir maçta forma giyebildim. O zaman takımın başında Cocu vardı ve onunla Felemenkçe konuşmak iletişimi kolaylaştırıyordu. Ancak birkaç ay sonra Cocu görevden ayrıldı."

"İstanbul’a taşınmak büyük bir adım oldu ve alışmak zor bir süreçti. Her şeye uyum sağlamak için zamana ihtiyacım vardı."

"Jose Mouringo'dan öğrendiğim en büyük ders..."

"Jose Mourinho her şeyi kazanmak istiyor, en önemli şey bu ve bunu gerçekleştirmek için bazı numaraları var. Ondan öğrendiğim en büyük ders yönetim şekli. Fabian Hürzeler de bundan söz etti. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da sıkışık bir durumdaysanız akıllı davranmak gibi.."

"Fenerbahçe’de elde ettiklerimden dolayı çok mutluyum. Kendi yeteneklerime olan inancımı korudum ve sonunda her şey yoluna girdi."

"Fenerbahçe'de 6 yıl geçirdim. Taraftarlar beni her zaman destekledi ve ben de kulübü çok seviyorum. Kadıköy’de büyük maçlar oynamak inanılmazdı. Taraftarların çıkardığı ses o kadar yoğundu ki takım arkadaşlarınızı bile duymakta zorlanıyordunuz."

"Daha büyük bir ligde oynamanın zamanı gelmişti"

"EURO 2024 sonrası kendimi geliştirmek ve daha büyük bir ligde oynamak için doğru zamanın geldiğini hissettim. Brighton’ın oyuncu geliştirme planı beni etkiledi. Burada bulunmaktan çok memnunum."

"Türkiye'de sık aralıklarla maç yapmaya alışkındım ama burada oynanan futbolun temposu daha yüksek. En büyük fark bu."