Spor

Fenerrbahçe Beko Panathinaikos'a mağlup

Fenerbahçe Beko Euroleague Final Four yarı finalinde Panathinaikos'a 73-57 mağlup oldu.

Abone Ol

Turkish Airlines EuroLeague Final Four yarı finalinde Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’a 73-57 mağlup oldu ve final şansını kaybetti. Maç öncesi çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma gecikmeli başladı. 

Berlin’de oynanan maçta Panathinaikos hızlı başladı ve Kendrick Nunn’ın etkili oyunuyla 12-0’lık bir seri yakaladı. Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis’in basketleriyle karşılık vermeye çalışsa da top kayıpları ve ribauntlarda rakibine üstünlük sağlayamadı. İlk çeyrek Panathinaikos’un 22-13 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Beko daha etkili bir performans sergileyerek farkı kapatmaya çalıştı ve devreye 38-36 geride girdi. Üçüncü çeyrekte karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede, Panathinaikos farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Tyler Dorsey’in basketiyle fark 1 sayıya inse de, çeyrek 56-50 Panathinaikos’un üstünlüğüyle tamamlandı.

Son çeyrekte Panathinaikos daha etkili bir performans sergileyerek farkı açtı ve Fenerbahçe Beko maçı 73-57 kaybetti. Sarunas Jasikevicius'un öğrencileri, üçüncülük maçında Real Madrid - Olympiakos eşleşmesinin kaybedeniyle karşılaşacak.

Maçtan notlar arasında, Berlin’deki Uber Arena’da çoğunluğu Almanya'da ve Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da karşılaşmayı izledi ve final ile üçüncülük maçlarını takip edecek.

Panathinaikos, 12 yıl aradan sonra Final Four’da mücadele etti. En son 2012 yılında İstanbul’daki finallerde boy gösteren takım, bu yıl Türk başantrenör Ergin Ataman yönetiminde tekrar Final Four’a kalmayı başardı.