Sarı lacivertliler UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor. Rövanş maçında 1-0 mağlup olmasına rağmen turu geçen taraf Fenerbahçe oldu. Kanarya'nın Avrupa macerası kaldığı yerden devam ediyor.

Yenilse de kazandı!

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Belçika ekibi Saint Gilloise'e 1-0 yenilmesine rağmen ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından çeyrek finale yükseldi.

H Grubu'nda başlamıştı

Zimbru, Maribor ve Twente'yi eleyerek Kupa 3'te gruplara katılmaya hak kazanan Kanarya; Ludogorets, Nordsjaelland ve Spartak Trnava ile H Grubu'nda yer almıştı.

Play-of'u es geçmişti 

6 maç sonunda 12 puan toplayarak grubunu lider olarak bitiren Fenerbahçe, Play-Off oynamadan direkt son 16 Turu'na kalmıştı.

İlk maçtan bitirdi

Bu etapta da Belçika ekibi Saint Gilloise ile eşleşen Sarı-Lacivertliler deplasmanda ilk maçı 3-0 kazanmış ve kendi sahasında 1-0 mağlup olmasına rağmen çeyrek final biletini kapmıştı.

Gözünü kupaya dikti

Hedefini 'Konferans Ligi'nde kupa' olarak belirleyen temsilcimizin muhtemel rakipleri de belli oldu.

Kura çekimi bugün 

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turu mücadelelerinin tamamlanmasıyla çeyrek finale yükselen takımlar belirlendi. Çeyrek final karşılaşmaları rövanş usulü üzerinden iki maç şeklinde oynanacak. Konferans Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi çeyrek final kura çekimi 15 Mart Cuma (bugün) günü gerçekleştirilecek.

İşte muhtemel rakipler

İşte bugün gerçekleşecek kura çekiminde Fenerbahçe'nin rakibi olabilecek muhtemel rakipleri...

FİORENTİNA (İTALYA) 

Ferencvaros, Genk ve Cukaricki'nin yer aldığı F Grubu'nu lider olarak bitiren Çizme ekibi, Son 16 Turu'nda İsrail temsilcisi Maccabi Haifa'yı elemeyi başardı. Fiorentina ilk maçı 4-3 kazandığı için rövanştan çıkan 1-1'lik skorla çeyrek finale adını yazdırdı. Mor-Beyazlılar, Serie A'da 43 puanla 8. sırada yer alıyor.

VİKTORİA PLZEN (ÇEKYA) 

Dinamo Zagreb, Astana, Ballkani... Konferans Ligi C Grubu'nda yer alan Plzen, rakiplerinin önünde zirvede yer aldı. Son 16'da ise İsviçre temsilcisi Servette ile iki maçta da golsüz berabere kalan Çek ekibi, penaltı atışları sonucunda gülen taraf oldu ve çeyrek finale yükseldi.

PAOK (YUNANİSTAN) 

Olası rakiplerden biri de Komşu'dan... Yunan ekibi, G Grubu'nu; Frankfurt, Aberdenn, Helsinki'nin önünde lider bitirdi. Mircea Lucescu'nun oğlu Razvan Lucescu'nun çalıştırdığı Siyah-Beyazlılar, Son 16 Turu'nda ise zoru başardı. İlk maçı 2-0 kaybettiği Dinamo Zagreb karşısında kendi evinde şov yapan PAOK 5-1 kazandı ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden birisi oldu.

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'dan derbi açıklaması Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'dan derbi açıklaması

CLUB BRUGGE (BELÇİKA) 

Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı D Grubu'nu rahat bir şekilde lider tamamlayan Belçika temsilcisi de Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden. Grupta oynadığı 6 maçın 5'ini kazanan ve tek beraberliğini Beşiktaş karşısında alan Brugge, ilk maçında 2-1 mağlup olduğu Molde'yi kendi sahasında 3-0 yenince adını üst tura yazdırdı.

LİLLE (FRANSA) 

Bir dönem adeta ikinci takımımızdı... Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'ın aynı anda formasını giydiği Lille, o sezon Ligue 1'de peri masalı gibi şampiyonluk yaşamıştı. Şimdi ise Fenerbahçe'nin rakiplerinden... Bratislava, Olimpija ve Klaksvik'in yer aldığı A Grubu'nu ilk sırada bitiren Lille, Avusturya ekibi Sturm Graz'ı da ilk maçta 3-0 yendiği için adeta çeyrek final kapısını aralamıştı. Rövanş maçı da 1-1 sona erince Lille adını son 8'e yazdırmayı başardı.

ASTON VİLLA (İNGİLTERE) 

Kupanın favorileri arasında gösterilen Ada temsilcisi, Ajax karşısında zorlanmadı. Legia Varşova, AZ Alkmaar ve Zrinjski'li E Grubu'nu lider bitirdiler. Son 16'da ise milli futbolcumuz Ahmetcan Kaplan'ın da formasını giydiği Hollanda devi Ajax ile eşleştiler. İlk maç golsüz sona erse de rövanşta Aston Villa, Ajax'ı dağıttı, 4-0'lık net skorla çeyrek finale çıktı.

OLYMPİAKOS (YUNANİSTAN)

İlk maçı 4-1 kazanan Tel Aviv rövanşta şoku yaşadı. Olympiakos zor olanı başardı ve maçın normal süresini 4-1 önde tamamladı. Uzatma anlarında ise Yunan devi 2 gol daha buldu ve 6-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı ve temsilcimizin muhtemel rakiplerinden biri oldu.