İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan ve stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darbedildiği olaylarla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yürütülen soruşturmada 3 kişinin savcılık ifadeleri alındı.

Emre Kartal ifadesinde, maçta Fenerbahçe'nin akredite analiz antrenörü olarak görev yaptığını ve normalde kulübün yardımcı antrenörü olduğunu belirtti. Maç öncesinde ve sırasında yaşanan olaylardan dolayı takım olarak soyunma odasına gitmek zorunda kaldıklarını ve burada Galatasaray'ın futbolcu ve teknik kadrosunun kendilerine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Kartal, Galatasaray görevlilerinin ve Spor Şube memurlarının izni olmasına rağmen, yasalara aykırı olarak soyunma odasından çıkmalarına izin verilmediğini ve alıkonulduklarını belirterek, "Organizasyon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gözetimi altındaydı. Ancak Galatasaray görevlileri, fotoğraf çektirmemizi ve sahaya çıkmamızı engelledi." dedi.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

Kartal, polis eşliğinde sahaya çıktıklarında Galatasaray yöneticileri ve görevlilerinin kendilerine hakaret ettiğini ve fiziksel müdahalede bulunduğunu iddia etti. Emre Kartal, Galatasaray görevlilerinin Fenerbahçe bayrağını gasbetmeye çalıştığını ve bu sırada doktor Ertuğrul Karanlık'ın dudağından yaralandığını söyledi. Kartal, Trabzonspor maçında da benzer olaylar yaşadıklarını ve bu nedenle büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.

Ertuğrul Karanlık ifadesinde, Fenerbahçe kulüp doktoru olarak görev yaptığını ve maçın ardından polis tarafından soyunma odasına alındıklarını söyledi. Galatasaray taraftarlarının stadyumdan ayrıldığını öğrendikten sonra sahaya çıkarak sevinçlerini yaşamak istediklerini belirten Karanlık, polislerin izniyle sahaya çıktıklarını, ancak Galatasaraylı yöneticilerin ve görevlilerin kendilerini engellemeye çalıştığını iddia etti.

Karanlık, sahaya çıktıklarında Galatasaray görevlilerinin kendilerine fiziki müdahalede bulunduğunu ve bayrağı almaya çalıştığını söyledi. Bu esnada kendisine vurulduğunu ve yüzünün kanadığını belirtti. Karanlık, Trabzonspor deplasmanında da benzer bir saldırı yaşadıklarını ve bu nedenle korkuyla hareket ettiklerini ifade etti. Karanlık, olaylar sırasında kimseye vurmadığını, tehdit veya hakaret içeren sözler söylemediğini belirtti.

Hulusi Belgü ise ifadesinde, eski bir Fenerbahçe yöneticisi olduğunu ve şu anda kulüpte herhangi bir görevi olmadığını söyledi. Belgü, sahada fotoğraf çektirdikleri sırada Ali Çelikkıran'ın hızla üzerlerine gelerek Fenerbahçe bayrağına saldırdığını gördüğünü belirtti. Belgü, Ertuğrul Karanlık'ın bayrağı korumaya çalıştığını, ancak arbede sırasında doktorun yaralandığını ve başkan Ali Koç'un elinden yaralandığını gördüğünü ifade etti.

Belgü, kendisini ve takım arkadaşlarını koruma içgüdüsüyle hareket ettiğini ve kimseye vurmadığını belirtti. Ali Çelikkıran'ın kendilerine küfür ettiğini ve sadece uzaklaştırmak amacıyla müdahale ettiğini söyledi.

Savcılığa sunulan ifadelerde, olayların hızlı geliştiği ve taraflar arasında büyük bir kargaşa yaşandığı belirtilmiştir. Soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve tanık beyanları doğrultusunda olayların aydınlatılması amaçlanmaktadır.