Spor

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3.Ön eleme turu rövanş maçında Lille ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligine veda etti.

Abone Ol

Fenerbahçe, 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Lille'i Ülker Stadyumu'nda ağırladı. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, daha ilk dakikada Tadic ile gole yaklaştı. İlk yarı boyunca Szymanski, Mert Hakan ve Maximin gibi oyuncularla Lille kalesini zorlayan Fenerbahçe, aradığı golü bulamayınca ilk devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda oyun sık sık duraklarken, Fenerbahçe teknik direktörü Osayi, En-Nesyri ve Cenk Tosun'u oyuna alarak hücum hattını güçlendirdi. Bu hamleler sonucunda sarı-lacivertliler, 90+1. dakikada Lille oyuncusu Diakite'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golle birlikte toplam skor 2-2 oldu ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma devrelerinin ilk bölümünde dengeli bir oyun sergilenirken, ikinci uzatma devresinde Lille'den Mandi, İrfan Can Kahveci'ye yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ancak 115. dakikada Oosterwolde'nin eline çarpan top sonucunda Lille penaltı kazandı. David'in penaltıyı gole çevirmesiyle konuk ekip durumu 1-1'e getirdi ve toplamda 3-2 üstünlük sağlayarak play-off turuna yükseldi.

Fenerbahçe ise bu sonucun ardından Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.