Arjantin futbolun'da bir ilk henüz 14 yıl 29 günlük Arjantin futbolun'da bir ilk henüz 14 yıl 29 günlük

Süper Lig'in zirvesinde bulunan sarı-laciverli ekip Becao'nun sakatlığı ve Djıku'nun Afrika Kupasına katılmak için ülkesine gitmesinin ardından stoper sorununa yoğunlaştı. Fenerbahçe Yönetiminin radarında bitmeye en yakın transfer Leonardo Bonucci olarak görünüyor.

Dzeko da devrede

Bonucci transflerini kolaylaştırmak için Fenerbahçe'nin Bosnalı yıldızı Edin Dzeko'nun da aracı olduğu iddia edildi.

Gözler resmi açıklamada

Spor gazetecisi Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya hesabında belirttiğine göre transferde anlaşma sağlandı. Artık gözler gelecek resmi açıklamaya çevrildi.

Bonucci kimdir?

Kariyerine 2005 yılında Inter Milan'da başlayan Bonucci, sonraki birkaç sezonu Treviso ve Pisa'da kiralık olarak geçirdikten sonra 2009 yılında Bari'ye transfer oldu.

İtalyan stoper Andrea Ranocchia ile birlikte sergilediği savunma performansıyla ertesi sezon Juventus'a transfer olan Bonucci, burada Giorgio Chiellini ve Andrea Barzagli ile birlikte kulübün üçlü savunma hattının önemli bir üyesi haline geldi ve kendisini dünya futbolunun en iyi savunmacılarından biri olarak kabul ettirdi.

Diğer şampiyonlukların yanı sıra, 2012-2017 yılları arasında takımıyla üst üste altı Serie A şampiyonluğu kazandı ve 2015 ve 2017'de iki UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynadı. 2017 yılında Milan'a transfer oldu ve bir sezon sonra Juventus'a geri dönerek üst üste iki lig şampiyonluğu daha kazandı.