Spor

Fenerbahçe Beko, final için sahada

Berlin'de düzenlenecek olan Final Four'da mücadele etmeye hazırlanıyorlar. Temsilcimiz, Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos ile final için kıyasıya mücadele edecek.

Abone Ol

Berlin'deki Uber Arena'da gerçekleşecek organizasyonda Fenerbahçe Beko'nun yanı sıra Real Madrid, Panathinaikos ve Olympiakos gibi güçlü rakipler de var.

Fenerbahçe Beko, bugün Panathinaikos'la oynayacağı yarı final maçı için hazır. Diğer yarı finalde ise Real Madrid ve Olympiakos karşı karşıya gelecek.

Final Four'da Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe Beko, tarihinde 37. kez Panathinaikos'la karşılaşacak. Bu maçlardan 17'sini kazanan sarı-lacivertliler, 19 maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Beko'nun bu sezon rakibiyle oynadığı mücadelelerden birini kendi sahasında 83-69 kazanırken, deplasmanda 74-63 kaybetti.

İki takım, ilk kez Final Four'da karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Beko, Avrupa'nın en büyük organizasyonunda 5 yıl sonra ikinci kupasını kazanma umudunu taşıyor. Daha önce beş kez Final Four'a katılan Fenerbahçe Beko, 2017'de İstanbul'da şampiyonluk yaşamıştı.

Normal sezonun ardından Fransa'nın Monaco ekibiyle play-off serisinde karşılaşan Fenerbahçe Beko, taraftarının desteğiyle tur atlamıştı.

Fenerbahçe Beko, 5 yıl aradan sonra 6. kez Final Four'a katılarak, Anadolu Efes'i de geride bıraktı. Şimdi hedefleri Berlin'de şampiyonluk kupasını kaldırmak.

Litvanyalı başantrenör Sarunas Jasikevicius, hem oyuncu hem de başantrenör olarak bu kupayı kazanan dördüncü kişi olma hedefinde. Jasikevicius, bu başarıya ulaşarak tarihe geçmek istiyor.