Yaşam

Fatih’te binanın 4. katı çöktü: Genç kız duştayken alt kata düşerek yaralandı

İstanbul Fatih’te, 4 katlı bir binanın tabanında meydana gelen çökme sonucu bir genç kız alt kata düşerek yaralandı. Olay, Nişanca Mahallesi Alişan Sokak'ta akşam saatlerinde gerçekleşti. Tabanı çöken banyo, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Loading...

Abone Ol

Edinilen bilgilere göre, binanın 4. katında aniden bir çökme yaşandı. Çökmenin ardından E.M. isimli genç kız, banyoda bulunduğu sırada alt kata düşerek yaralandı. Olay yerine hemen polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kız, ambulansla hastaneye kaldırılırken, çökme riski bulunan bina ve çevresindeki 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Toplam 35 kişinin tahliye edildiği belirtilirken, olayın yaşandığı sokak çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı ve bina önüne zabıta ekiplerince barikat çekildi.

Olayın ardından genç kızın babası Musa Maden, yaşananları anlattı: "Ailem dışarı çıktı, sonrasında kızım banyoya girdi. Banyoya girdikten sonra kıyamet koptu. Sonra baktım, kızım düşmüş yerde. Ne olduğunu bilmiyorum, bina yıkıldı zannettim. Atladım, aşağı aldım kızımı. 2-3 gün öncesinden banyoda, tuvalet ile ilgili sıkıntı var diye yetkililere bildirmiştik; 'tamam, hallederiz' dediler. En son başımıza geldi yani. Bina eskiydi, arkası sallanıyordu. Tren geçerken bile sallanıyordu. Şu an kızımı hastanede bıraktım, geldim. Merak ediyorum kızımı, hastaneye gideceğim” dedi.

Bina sakinlerinden Şevket Fidan ise, “4. kattan üçüncü kata çökme olmuş. Bu yüzden tahliye kararı verdiler. Olay anında bir çocuk yaralanmış. Çocuğu hastaneye götürmüşler. Bina tahminimce 40-50 yıllık. Ben geldiğimde polis ve itfaiye ekipleri buradaydı. Eşyalarımı almak için geldim” ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen ekiplerin incelemeleri devam ederken, binanın durumu hakkında yetkililer tarafından detaylı bir rapor hazırlanacağı bildirildi. Çökme sonrası çekilen cep telefonu görüntülerinde, banyodaki borulardan su sızdığı görüldü. Yaralı genç kızın sağlık durumuyla ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı.