Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Samimi Haber mikrofonuna önemli açıklamalarda bulundu. Ülkedeki göçmen sorununu değerlendiren Erbakan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bu konudaki çalışmalarını abartılı bulduklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan İstanbul Sultanbeyli'de halkla buluştu. Gündemi Samimi Haber mikrofonlarına değerlendirdi. İktidara geldiklerinde ülkedeki göçmen sorununu çözeceklerini dile getirdi. Genel başkan Fatih Erbakan, ‘’Biz onların bu saatten sonra bir an evvel ülkelerine dönmelerini kendileri için de bizim için de en hayırlısı olduğunu düşünüyoruz. 7-8 senelik bir sürede maddi manevi yapılacak her şey yapıldı. Orada savaş da büyük ölçüde sona erdi. Orada gerekirse Suriye Devleti'yle de temas kurularak bunların can güvenliği teminat altına alınarak, dönmelerinin sağlanması kendileri için de bizim için de en hayırlısı. Bu, zorla apar topar otobüslere doldurup göndermek manasında değil. Kademeli olarak belli bir plan dahilinde artık dönmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bülbülü altın kafese koymuşsunuz gene de vatanım demiş onlarda buradaki şartlarda kendi topraklarından ailesinden doğup büyüdüğü yerden uzakta yaşamaktansa can güvenlikleri olması halinde kendi ülkelerine dönmeyi tercih ederler’’ dedi.

"Sığınmacı konusunun kışkırtmaya gitme tehlikesi var"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bu konudaki çalışmalarını abartılı bulduklarını söyleyen Erbakan, ‘’Biraz abartılı buluyoruz, bu işin tabi kışkırtmaya gitme tehlikesi var. Hem içimizde bulunan Suriyeli vatandaşların bize karşı kışkırtılması hem bizim vatandaşımızın bize karşı kışkırtılması ve Suriyeliler kalsınlar diyenlerle gitsinler diyenlerin birbiri arasında çatışmaya yol açmasını üslup olarak uygun bulmuyoruz. Sert buluyoruz. Bunun toplumsal bir olaya yol açma tehlikesinin olabileceğini, kışkırtmaya yol açabileceğini, kışkırtıcı olduğunu düşünüyoruz’’ sözlerini kaydetti.

"Asgari ücrete yapılan zam vatandaşı enflasyona ezdirmiştir"

Dr. Fatih Erbakan’ın gündeminde asgari ücrete yapılan zam da vardı. Bu artış asgari ücretliyi enflasyona bir kez daha ezdirmiştir dedi. 54. Dönemde milli görüşün bunların çözümünü ortaya koyduğunu hatırlattı. ‘’Asgari ücrete yapılan %30’luk zam %50+%30 olmuş oldu. Dolayısıyla da bu aslında %100'e tekabül eder hemen hemen yıllık.  Ama gerçek enflasyonun %160 seviyesinde olduğunu bağımsız kuruluşlar ortaya koyuyorlar. Vatandaş zaten çarşıda pazarda bunu görüyor.  Dolayısıyla bu yapılan ikinci artışla maalesef asgari ücretliyi enflasyona ezdirmiştir. Ve 5 bin 500 liralık bir asgari ücret bugün 6 bin 500 lirayı aşan açlık sınırının da altında kalmıştır. Millete vermekten çekinmemek lazım, asgari ücretliye halka dar gelirliye vermekten çekinmemek lazım. Ama bugüne kadar olduğu gibi bugün de mevcut hükümet asgari ücretliyi aynen emeklide olduğu gibi enflasyona bir kez daha ezdirdi. Artık millete verecekleri çok fazla bir şey kalmamıştır’’ ifadelerini kullandı.

"Emeklilikte yaşa takılanlar konusunu çözeceğiz"

Erbakan, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda da çözüm yöntemlerini açıkladı. Verdikleri taahhüdnamede mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması, yaşa takılmalarının engellenmesi, yıllarca emeklilik hakkını almak için beklemelerinin önüne geçilmesi ve en geniş şekilde taleplerinin tam olarak karşılanacağının yer aldığını söyledi ve ekledi; Biz bir dönem hatırlıyoruz, sayın bakan yıllık bunların talebi 26 milyar lirayı tutuyor. Bundan birkaç sene evvel buda çok ağır bir yük demiştir. 26 milyar lira buraya veremezken 300 milyar liradan fazla faize para veriliyor. 48 milyar lira imtiyazlı holdinglere veriliyor. Bunlara vereceğinize eyt’ye vereceksiniz bu iş çözülmüş olacak.

Erbakan’dan imtiyazlı holdingler vurgusu

İmkanlar önce millet anlayışıyla millete aktarılsın diyen Fatih Erbakan, Bu sene içinde 48 milyar lira dolar kurunun 9 lira olması halinde 48 milyar lira imtiyazlı holdinglere garanti ödemesi var. E dolar 17 lira oldu bu nerdeyse 100 milyar lira yapar. 100 milyar lira imtiyazlı holdinglere ödeme yapılacak. 300 milyar liranın üzerinde faize ödeme yapılacak. 250 300 milyar lira kur korumalı mevduata yapılacak. Aslında trilyonlar var ortada. Ama vatandaşı öncelemek yerine imtiyazlılar güçlüler incelendiği için bu problem yaşanıyor. Biz hortumların yerini değiştireceğiz. Kaynakları vatandaşa aktaracağız. Ve bu sorunların üstesinden gelineceğini kaydetti.

"İstanbul sözleşmesi cinsiyetsiz bir toplum oluşturur"

İstanbul sözleşmesine de değinen Erbakan İstanbul sözleşmesinin sinsi bir sözleşme olduğunun altını çizdi. Erbakan, ‘’Tabi İstanbul sözleşmesinin Tayyip bey imzasını geri çekti. Ama onun uzantısı olan kanunlar var. Düzenlemeler var. 6284 bunlardan bir tanesi bununda mutlaka meclisten çıkartılması kaldırılması lazım. Cinsiyetsiz bir toplum oluşturmaya yönelik bir sözleşme ve sinsi bir sözleşme. Aynı zamanda bu cinsiyetsiz toplumun yanında aile mefumunu hiçe sayan, aile müessesesini ortadan kaldırmaya yönelik böyle 6284 gibi uzantıları var. Dolayısıyla buna kesinlikle karşıyız. Biz binlerce sene aile yaşantısıyla tüm dünyaya örnek olmuş bir milletiz. Batı'dan ithal Avrupa’dan ithal düzenlemelere kanunlara kadınlarımızı korumak için ailemizi korumak için ihtiyacımız yok’’ ifadelerini kullandı.