Gündem

Fatih Erbakan: En kısa zamanda erken seçim yapılmalı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, "En kısa zamanda bir erken seçim yapılmalı" dedi.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde partisinin il divan kurulu toplantısında konuşarak erken seçim çağrısında bulundu. Erbakan, "Bu milletin artık Milli Görüş'e, Yeniden Refah'a kavuşması gerekiyor. En kısa zamanda bir erken seçim yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Erbakan, seçimler öncesinde sunulan mutabakat metnine uyulmadığını dile getirerek, vergi yükünün yüzde 200 arttığını ve faizlerin yükseldiğini belirtti. Orta Vadeli Program'ı eleştirerek, "Borç, faiz, zam, vergi ekonomisiyle devam edileceği söyleniyor. Bu millet neden sizi iktidarda tutsun? Sandığı getirin ve değişim gerçekleşsin" şeklinde konuştu.

"Ödenen faizlerle 22 Akkuyu Nükleer Santrali yapılabilirdi"

İktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını anlatan Erbakan, "Milli Görüş'ün 50 yıllık tarihi, bizim ne yapacağımızı zaten gösteriyor. Ekonomide paylaşımda adaletin sağlandığı bir model kuracağız ve kamudaki israfı önleyeceğiz. Milli kaynak paketlerini devreye sokarak denk bütçe oluşturacağız" dedi. Denk bütçeyle borç almayacaklarını ve faiz ödemeyeceklerini ifade eden Erbakan, "21 yılda ödenen 598 milyar dolarlık faizle neler yapılabileceğini gösterdik; 402 Osman Gazi Köprüsü, 688 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 4 bin 200 F-35 savaş uçağı, 22 Akkuyu Nükleer Santrali veya 180 Togg otomobil fabrikası yapılabilirdi" diye konuştu.