Gündem

Fatih Altaylı'dan Filenin Sultanları'na destek, THY'ye sert eleştiri

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 13 saat sürecek ABD uçuşunda yıldız voleybolculara ekonomi sınıfında yer verilmesi tartışmalarına Fatih Altaylı da katıldı.

Abone Ol

Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünkü İstanbul - Dallas uçuşu öncesi THY'yi sosyal medya paylaşımlarıyla ağır şekilde eleştirmişti.

Uçaktan art arda fotoğraflar paylaşan Filenin Sultanları, kendilerini ekonomi sınıfında uçuran THY yönetimine ateş püskürmüştü.

Ünlü cazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında bugün bu konuya değindi. Altaylı hem Türk Hava Yolları'nı, hem Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) hem de sosyal medyada yapılan birtakım yorumları hedef aldı. İşte Altaylı'nın o açıklamaları:

BUNLARI ISIRIĞI DAHA ÖLDÜRÜCÜ

Onlar dangalak, net! Sokak köpeklerini uyutacaklarına bu sosyal medya köpeklerini uyutsunlar daha iyi. Bunlar daha zararlı, bunların ısırığı daha öldürücü. Bu rezillerin sosyal medya hesapları tamamen kapatılmalı.

FİLENİN SULTANLARI HAKLI

Ebrar Karakurt son derece haklı biçimde serzenişte bulunuyor. Bunlar herhangi bir yere gitmiyor, Amerika'da turnuvaya gidiyor. Bunlar geçen sene Türkiye'ye uluslararası takım sporlarında dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu getirmeyi başarmış tek takım sporumuz.

Bu kızlar her şeyin iyisini hak ediyor ancak Türk Hava Yollarına da haksız diyemeyeceğim. Bir açıdan haksız ama bu Voleybol Federasyonu ne işe yarıyor? Parasını nereye harcıyor? Voleybol Federasyonu'nun deve dişi gibi bir sürü sponsoru var.

"ŞİRKET Mİ BATAR KARDEŞİM?"

Bu kızların 3 tane 5 tane bileti mi batar? Oturursun THY ile, konuşursun, ekstra sponsorluk alırsın. Alamıyorsan da başka bir yöntem geliştirirsin, bir şey yaparsın ve bu kızları, takımı oraya böyle götürmezsin. Bu kızlar 2 metre kardeşim.

Senin milyon dolarlar kazanan futbolcuların rezil oldukları turnuvalara bile özel uçakla gidip özel uçakla dönüyorlar. Ne olur yani, Voleybol Federasyonu şunları uçağın ön kısmına oturtamıyor mu? O zaman bu federasyonun sponsorundan gelen parayı ne yapıyorsun?

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Tepkiler üzerine Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün bir açıklama yaparak sorumluluğun federasyonda olduğunu ifade etti. Üstün'ün açıklaması şöyle:

"Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır."