Medya

Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney göndermesi

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Nur Sürer, ödülünü ünlü sinemacı Yılmaz Güney'e adadı. Bu hareket, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.

Abone Ol

Yılmaz Güney'i daha önce sert bir dille eleştiren Farah Zeynep Abdullah, yine eleştirilerin odağı oldu. Abdullah'ın "Ne Yılmaz Güney'i be!" şeklindeki ifadesine, Kadir İnanır’ın yeğeni Levent İnanır ile evli olan oyuncu Neslihan Acar tepki gösterdi.

DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre, Neslihan Acar, Farah Zeynep Abdullah’ın çıkışlarını "prim yapmak" amacıyla gerçekleştirdiğini belirtti. Acar, Abdullah'a yönelik eleştirisini şu sözlerle dile getirdi: 

"Yılmaz Güney sağ olsaydı, bir film teklif etse, topukların vura vura koşardın. Gerçek emekçiler, büyük aktörler ödüllerini böyle kucaklar. Dönemsel etkileşimciler ise sinema dünyasında esip geçtiler. Nuri Bilge Ceylan’dan aynı söylemleri duyarken, Nur Sürer’e sataşman Yılmaz Güney’e olan çıkışlarını hatırlattı. Eğer Yılmaz Güney hayatta olsaydı, bir teklif alsan hemen kabul ederdin. O yüzden mi Nuri Bilge Ceylan’a yetmeyen cesaretin, Nur Sürer’e yetti? Nur Sürer’in seninle uğraşacak vakti yok, çok işi var."

Acar’ın bu açıklamaları, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Güney arasındaki tartışmanın tekrar alevlenmesine neden oldu.