Gündem

Eylem Tok yargılanıyor... Türkiye'ye iade edilecek mi?

Oğlu Timur Cihantimur'un karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından oğluyla ABD'ye kaçan ve sonrasında yakalanan Eylem Tok hakim karşısına çıktı. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi ise mahkeme heyetine sunduğu mektupta adalet istedi.

Abone Ol

İstanbul’da 1 Mart’ta meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasıyla ilgili dava yeniden gündemde.

Kazayı yapan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok, oğlunu ABD’ye kaçırmıştı. Bugün ise ABD’de görülen iade davasında, hakim Donald J. Cabell'in Türkiye'nin iade talebi üzerine karar vermesi bekleniyor.

Aci ailesi adalet arayışında

Kazaya kurban giden Oğuz Murat Aci’nin ailesi, ABD’deki duruşma öncesinde mahkemeye bir mektup sundu. Aci'nin annesi Pervin Aci ve eşi Şükriye Aci, mektuplarında adalet taleplerini dile getirerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Mahkemeyede mektup

Mektupta, "Adalet, coğrafi mesafelere veya sınırların ötesine saklanarak kaçılabilecek bir şey olmamalıdır” ifadeleri yer aldı.

Anne Pervin Aci, mektubunda, oğlunun sorumluluk sahibi, sevgi dolu bir insan olduğunu belirterek, onun ölümünün tamamen ihmalkar bir sürücü hatasıyla gerçekleştiğini ifade etti. "Oğlum, kontrolsüz bir şekilde araç kullanan bir genç yüzünden hayatını kaybetti" diyen anne Aci, oğlunun hayatının geri getirilemeyeceğini ancak adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

"Oğluma neden babasının burada olmadığını anlatmak zorunda kalacağım"

Aci’nin ailesi, sorumluların Türkiye’den kaçarak adaletten kurtulma çabasının haksızlık olduğunu belirtti. Mektuplarında, “Adalet, coğrafi sınırların ötesinde saklanılabilecek bir şey olmamalıdır” ifadesine yer veren aile, Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Aci’nin eşi Şükriye Aci de mektubunda, kocasının ölümünden sonra yaşadığı büyük acıyı paylaşarak, adaletin sağlanması için mahkemeden yardım istedi. Kocasının ölümüne neden olan sorumsuz sürücünün ve ona yardım edenlerin yargı önüne çıkarılmasını talep eden Şükriye Aci, "Oğluma bir gün babasının neden burada olmadığını anlatmak zorunda kalacağım. Ona adaletin yerini bulduğunu söyleyebilmeyi diliyorum" dedi.

Türkiye'ye iade edilecek mi?

Mahkeme sürecinin devam ettiği ABD'deki davada, hakim Donald J. Cabell'in karar vermesi bekleniyor.

Aci ailesi, adaletin sağlanacağına olan inançlarını dile getirerek, bir nebze olsun huzur bulmak istediklerini belirtti.