Gündem

Eylem için gelen PKK/PYD'li terörist İstanbul'da yakalandı

Eylem için Türkiye'ye gelen bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin üst düzey sorumlularından ‘Haydar Ali Cuma' kod adlı terörist İmad Al-Halaf, İstanbul'da yakalandı. Suriye uyruklu teröristin, ülkemize yasadışı yollarla girdiği ve dikkat çekmemek için Filistinli bir kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı anlaşıldı.

Loading...

Abone Ol

Terör örgütü PKK/KCK ve Suriye yapılanması PYD/YPG'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Uluslararası Risk Analiz Grupları'nda görev yapan profil uzmanları, yasadışı yollarla yurda giriş yapan bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin üst düzey sorumlularından ‘Haydar Ali Cuma' kod adlı terörist İmad Al-Halaf İstanbul’da yakalandı.

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da örgütün üst düzey isimler arasında gösterilen “Haydar Ali Cuma” kod adlı teröristin, PKK/YPG'den verilen talimatla eylemlerine devam etmek üzere İstanbul'da geldiği bilgisi alındı. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra dikkat çekmemek için Filistin uyruklu bir kişi adına düzenlenmiş sahte Filistin kimliği taşıdığı tespit edilen ve Suriye'den kaçak yollarla yurda geçiş yaptığı anlaşılan örgüt sorumlusunun, İstanbul polisi tarafından adım adım takibe alındı. Takip sonrası PKK/PYD'li teröristin saklandığı eve özel harekat timleri ile baskın yapıldı ve terörist düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal de ele geçrildi. Emniyet birimlerince deşifre edilen dijital materyallerde ise İmad Al-Halaf'ın Suriye kırsalında PYD/YPG saflarındaki fotoğraf ve görselleri ortaya çıktı. 

Örgüt içerisinde ideolojik ve silahlı eğitim aldığı, örgüt için tünel ve menfez kazdığı tespit edilen Al-Halaf'ın, PYD/YPG'nin sözde özel kuvvetler yapılanmasının kullandığı kamuflajlar ve uzun namlulu silahlarla fotoğrafları ortaya çıktı. Al-Halaf'ın Suriye'deki eylemlerde yer aldığını çok sayıda fotoğrafa da ulaşıldı. Teröristin Suriye'de PYD/YPG içerisinde 9 yıldan bu yana faaliyet gösterdiği belirlendi. Terörist sorgudan sonra mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.