Şirket açıklamasına göre, finansal hizmetler sektörü genelinde hızlı sonuçlar sağlamak üzere tasarlanan ve optimize edilen bulut tabanlı iş dönüşüm platformu olan EY Nexus, gücünü, 60 bin EY teknoloji uzmanının bilgi ve tecrübesinin yanı sıra uzun yıllara dayanan sektörler arası deneyiminden alıyor. EY'nin finansal hizmetler sektörüne yönelik çözümü EY Nexus, sektörün gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı dağıtım özelliklerine ve güçlü bir teknik mimariye sahip. EY, ayrıca EY Nexus ile teknoloji ekosistemini daha da güçlendiriyor.

EY Nexus, dünya genelinde 8 bölgesel teknoloji merkeziyle, 60'tan fazla ürün ve 55 sektör birliğiyle 180 ülkeye hizmet veren bir ekosistemin parçası durumunda. EY Nexus'un pazara sunulması; bankaların, sigorta şirketlerinin ve varlık yöneticilerinin büyüme odaklı faaliyetlerinin ve sağlayıcıdan bağımsız hizmetleri kullanarak hızlı sonuçlar elde etmelerinin de yolunu açıyor.

EY organizasyonu genelinde finansal hizmetler sektörüne ilişkin kapsamlı bilgi birikimi ve teknoloji yetkinlikleriyle desteklenen EY Nexus, halihazırda 6 ülkede 40tan fazla finansal hizmet şirketine destek sağlıyor.

- EY Nexus, sıkı düzenlemelere tabi sektörler için tasarlandı

EY Nexus, bölgesel teknoloji merkezlerine ek olarak, yüksek düzeyde düzenlemelere tabi olan sektörler için 14 küresel teslimat merkezi ve 5 bulut inovasyon laboratuvarı tarafından destekleniyor. Finansal hizmetler alanındaki oyuncular için modüler ve ölçeklenebilir çözümler geliştirmede söz konusu iki bileşen önem taşıyor.

Verinin analizi ve etkinleştirilmesi, külfetli teknoloji kümeleri, çoklu uygulamalar, çeşitli ihtiyaçlar ve sermayeye kısıtlı erişimi olan kuruluşlar için ciddi bir zorluk.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, EY Nexus'un sektörün her alanına uyum sağlayabilen bir çözüm olduğunu belirterek, "Üstelik bunu, mevcut operasyon modelini bozmadan sorunsuz bir entegrasyon sağlayarak gerçekleştirebiliyor. Sunduğu özelliklerle devrim niteliğinde bir başarı olarak tanımlayabileceğimiz EY Nexus, aynı zamanda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

Modern mimariye sahip ve mikro hizmetlerden yararlanan sistem ve uygulamalara yönelik talebin günümüzde giderek arttığını aktaran Atakan, şunları kaydetti:

"Öte yandan, şirketler tarafından kullanılmakta olan eski ve hantal sistemler, artan düzenleyici baskıları ve hızla değişen müşteri beklentileri; ürün geliştirme, yenilik, karar verme ve iddialı yeni hizmetlerin de aralarında olduğu süreçleri yavaşlatıyor. FinTech ve Insurtech şirketlerinin getirdiği radikal yenilikler, finans alanındaki yerleşik oyuncular için birincil tehdit değil. Asıl risk, veri kaynağını etkin biçimde kullanan hizmet sağlayıcılar tarafından geliyor. Verileri gerçek zamanlı olarak kullanan ve ellerindeki binlerce veri noktasının barındırdığı potansiyeli anlayan oyuncular, pazarda ciddi bir fırsat ve rekabet avantajı yakalıyor.

Finansal hizmetler sektöründeki kuruluşlar, çeşitli stratejik önceliklerle başa çıkmak için çaba harcıyor. Bu öncelikler arasında 'net sıfır' hedeflerine yönelik aksiyonlar, özellikle pandemi sonrası artan müşteri beklentileri, pazara yeni giren oyuncular karşısında alınan hamleler ve gelişen teknolojiye uyum sağlama olarak sıralanabilir. Günümüzün hızla değişen ortamında müşterinin acil ihtiyaçlarına cevap vermek tek başına yeterli değil. Kurumlar, tekrar etmeye ve denemeye, müşterilerini çok yakından tanımaya hazır olmalı ve sektörlerini etkileyen köklü yenilikleri doğru bir şekilde kavramalıdır. Müşterilerin ve teknoloji tutkunu yeni nesil yeteneklerin, hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre olacak sorunsuz deneyimler talep ettiği bir ortamda her hareketi öngörüp sezgisel olabilmek çok önemli."