Çete üyeleri, sosyal medyada kurdukları sahte platformlar aracılığıyla insanlara ek gelir vaadiyle yaklaşıyor, "yorum yap", "yıldız ver", "beğen, paylaş, puan ver" gibi görevler karşılığında para kazanacakları sözünü veriyordu. Mağdurların güvenini kazanmak için bin TL'den 5 bin TL'ye kadar avans veren çete üyeleri, daha sonra kripto hesaplarda para kazandıracakları bahanesiyle mağdurlardan daha fazla para talep ediyordu.

Dolandırıcılar, haksız elde ettikleri paraları izlerini kaybettirmek için farklı kripto hesaplarına yatırıyor ve farklı hesaplara havale ederek "turnike" yöntemi adını verdikleri bir taktikle yetkililerin takibinden kaçıyordu. Ayrıca, çete üyeleri kendilerini ifşa etmemek için hesap kiralayıp, bu hesaplar aracılığıyla haksız kazanç elde eden diğer dolandırıcılarla işbirliği yapıyordu.

Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Adana, Antalya ve Bolu illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla 15 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, cep telefonları, sim kartlar, hard diskler ve çok sayıda banka kartı ele geçirildi.

Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı

Şüphelilerin, ATM'lerden paraları çekerken kameralara yansıyan görüntüleri de delil olarak kullanıldı. Diyarbakır'a getirilen şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Elif Erbay