Gündem

Evde ek iş ilanlarıyla dolandırıcılık yapan 64 şahıs "Paket Operasyonu"yla gözaltında

Siber polis, sosyal medyada "evde ek iş" ilanlarıyla ev hanımlarını dolandıran şebekeye darbe vurdu. İzmir merkezli 12 ilde toplam gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 64 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Abone Ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, İzmir merkezli 12 ilde toplam 70 kişiye yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 64 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin internette "evde ek iş" ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Sosyal medya ve internet sitelerine "evde ek iş", "evde paketleme işi" ilanları vererek iletişime geçen kişilerden "kapora ücreti", "sigorta ücreti" ve "veri ücreti" adı altında para talep eden şüphelilerin, ülke genelinde yaklaşık bin mağdurdan 100 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Yeni Dolandırıcılık Çeşidi

İşlemlerin legal olduğuna inandırmak adına sahte olarak düzenleyen dolandırıcılar, resmi kurum logosu olan belgeleri ve sahte şirket isimlerini de eylemlerinde kullanıyor. Bu eylemlerde hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev hanımları seçiliyor.  

Şüphelilerin belirlenen adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital metaryele ve suç unsurlarına el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah adli mercilere sevk edildi.

DAEŞ'e 16 ilde "Bozdoğan-48" operasyonu: 45 şüpheli yakalandı DAEŞ'e 16 ilde "Bozdoğan-48" operasyonu: 45 şüpheli yakalandı