Ev sahibi olma hayali kuran binlerce vatandaşa VakıfBanktan konut kredisi müjdesi geldi. Uygun faiz oranları ve uzun vadeli kampanyalarla ilgi çeken bankaları yakından takip eden vatandaşlar bu kapsamda "2023 Konut kredisi faiz oranı düştü mü, en düşük faizli kredi hangi bankada?" soruları yanıt aramaya başladı. Bakan Nebati geçtiğimiz günlerde konut kredi faizlerine gelire göre kademeli model uygulamasına geçileceğini açıklamıştı. İşte banka VakıfBank konut kredisi faiz oranları ve ödemelerine dair detaylar.

VAKIFBANK'DAN DÜŞÜK FAİZLİ, YÜKSEK VADELİ KONUT KREDİSİ

Vakıfbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası ile birlikte ev alma hayaliniz gerçek oluyor. "Yeni Evim" konut kredisi kampanyası ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak kararlar neticesinde yürütülen bir finansman türü olduğu açıklandı. Vakıfbank'ın kampanyasında 81 ilimizde bulunan orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlıyor. Düşük faizli ve yüksek vadeli konut kredisinden faydalanmak isteyen kişilerin hane geliri hesaplanarak uygun bir ödeme tablosu sunuluyor.

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELERDiR?

Vakıfbank tarafından başlatılan kampanya ile birlikte bazı şartlar sunuluyor. Müşteriye sunulan şartlar ise konut sahibi olmamak, hane içerisinde bulunan kişilerin en az birisinin yüzde 40 ve üzeri hisseli tapusu bulunmamak ve konutun satın alacağı ilde en az 1 yıl içerisinde konut satışı yapılmamış olması gerektiği belirtiliyor. Detaylarda paylaşılan şartların sağlanması halinde Vakıfbank tarafından yüzde 0,69 seviyelerinden başlayan düşük faiz oranları ile birlikte 180 aya varan vade imkânı elde ediyor.

İŞTE KONUT KREDİSİ DETAYLARI

Konut kredisi kapsamında başlatılan kampanyada kredi miktarına göre faiz oranının artabileceği belirtiliyor. Vakıfbank tarafından paylaşılan kampanyada 2 milyon TL ile 5 milyon TL arasında kredi teklifleri sunulacak. Orta gelire sahip olan vatandaşların Yeni Evim konut kredisi kapsamında ev sahibi olmaları için kolaylık sağlanması hedefleniyor. Vakıfbank tarafından başlatılan kampanya ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın iş birliği çerçevesinde, 81 ilde bulunan orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları hedefte yer alıyor.