A Milli Takımımız, Euro 2024 macerasına bugün Dortmund'da Gürcistan karşısında başlıyor. Saat 19.00'da başlayacak olan maç, Arjantinli hakem Facundo Tello'nun yönetiminde TRT 1'den canlı olarak yayımlanacak. Aynı grubun diğer mücadelesi ise Leipzig'de saat 22.00'de Portekiz ile Çekya arasında oynanacak. Elemelerde grubunu lider tamamlayarak turnuvaya katılan Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası'nda toplamda 6. kez sahne alacak ve hedefi önce gruptan çıkmak, ardından da en üst noktaya kadar ilerlemek. Bugünkü rakibimiz Gürcistan ise tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Galatasaray kadın futbol takımı UEFA kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Galatasaray kadın futbol takımı UEFA kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İrfan Can Kahveci Hariç Tam Kadro

Ay-Yıldızlı takımımızda İrfan Can Kahveci dışında eksik oyuncu bulunmuyor. İtalya ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen İrfan Can, ilk iki maçta forma giyemeyecek. Tecrübeli oyuncunun tedavisi sürerken, son antrenmanda yürüyüş yapabildi. Milli takım kadrosunda yer alan 26 oyuncunun 12'si, ilk kez Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayacak.

İlk Kez Sahne Alacak Oyuncular

Arda Güler (19), Kenan Yıldız (19), Semih Kılıçsoy (18), Ahmetcan Kaplan (21), Bertuğ Yıldırım (21), Ferdi Kadıoğlu (24), Salih Özcan (26), İsmail Yüksek (25), Barış Alper Yılmaz (24), Yunus Akgün (23), Abdülkerim Bardakcı (29) ve Samet Akaydın (30) kariyerlerinde ilk kez Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyonunda forma giyecekler.

Tecrübeli İsimler

Milli takımımızın deneyimli oyuncularından Hakan Çalhanoğlu, üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alırken, Cenk Tosun ise ikinci kez bu sahnede olacak. Hakan, EURO 2016 ve EURO 2020'den sonra Almanya'daki bu turnuvada da forma giyerek hat-trick yapmaya hazırlanırken, Cenk ise en son EURO 2016'da boy göstermişti.

İstatistikler ve Geçmiş Karşılaşmalar

EURO 2024 elemelerinde Türkiye formasıyla en fazla şutla biten akan oyun dizisinde yer alan oyuncu Hakan Çalhanoğlu oldu.
Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihindeki 14 golünün 10'unu karşılaşmaların ikinci yarısında attı.Gürcistan ile oynadığı 5 maçın 3'ünü kazanan Türkiye (1B 1M), bu süreçteki tek yenilgisini Şubat 2007'deki hazırlık maçında aldı.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Mert, Kaan, Abdülkerim, Ahmetcan, Ferdi, İsmail, Hakan, Arda, Orkun, Barış Alper, Cenk

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze