Spor

Euro 2024'te ikinci Eriksen vakası

Euro 2024'te oynanan bir maçta Macaristan'ın ünlü futbolcusu Barbanas Varga, yaşanan bir çarpışma sonucunda baygınlık geçirdi.

Abone Ol

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu son maçında İskoçya ile Macaristan, Stuttgart'taki MHPArena'da karşılaştı. Macaristan, Csoboth'un 90+10. dakikada attığı golle 1-0 galip geldi. Ancak maçta yaşanan bir çarpışma, karşılaşmanın önüne geçti.

70. dakikada Macaristan'ın kullandığı serbest vuruş sırasında, ceza sahasına hareketlenen Macar futbolcu Barnabas Varga, İskoçya kalecisi Angus Gunn ile çarpıştı. Çarpışmanın ardından Varga yerde kaldı ve sağlık görevlileri hemen sahaya davet edildi.
Varga'nın baygınlık geçirmesi üzerine sağlık ekipleri uzun süre müdahalede bulundu. Varga, saha içinde yapılan ilk müdahalenin ardından sedye ile oyun alanından çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Barnabas Varga'nın yerine Martin Adam oyuna dahil oldu ve maç kaldığı yerden devam etti.

Stadyumdaki seyirciler, Varga oyun alanından çıkarılırken alkışlarla destek verdi. Macaristan, aldığı galibiyetle gruptaki puanını 3 yaptı ve en iyi üçüncüler arasında yer alma şansını sürdürdü. Varga'nın sağlık durumu hakkında gelecek açıklamalar bekleniyor.