Spor

EURO 2024'te finalin adı belli oluyor

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final bileti için Hollanda ve İngiltere karşı karşıya geliyor. Bu önemli mücadeleye BVB Dortmund Stadı ev sahipliği yaparken, karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer olacak. İngiltere, çeyrek finalde İsviçre'yi mağlup ederek dördüncü kez yarı finale yükselmeyi başardı. Hollanda ise Türkiye'yi 2-1 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Hollanda, Avrupa Şampiyonası tarihinde altıncı kez yarı finalde mücadele edecek.

Abone Ol

14 Haziran’da başlayan Avrupa Şampiyonası’nda yarı final heyecanı yaşanıyor. Grup performansı beklentilerin altında kalan İngiltere, son 16 turunda Slovakya’yı, çeyrek finalde ise İsviçre’yi mağlup ederek yarı finale yükseldi. Hollanda ise son 16 turunda Romanya’yı rahat geçerken, çeyrek finalde A Milli Takım karşısında geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrıldı. Hollanda, hücum performansıyla dikkat çekerken, rakip fileleri 9 kez havalandırarak turnuvanın en golcü üçüncü takımı oldu. İngiltere ise gol yollarında sıkıntı yaşadı ve oynadığı 5 karşılaşmada sadece 5 gol attı. İngiltere, Hollanda karşısında Bellingham, Foden ve Kane gibi oyuncularla skora gitmeyi hedefliyor.

Hollanda - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte son bilgiler:

HOLLANDA - İNGİLTERE MAÇI NE ZAMAN?

EURO 2024’te yarı finalde Hollanda ve İngiltere karşı karşıya geliyor. İki takım tarihlerinde 22 kez karşılaşırken, Hollanda 7, İngiltere 6 galibiyet aldı.

Hollanda - İngiltere karşılaşması bugün saat 22.00’de başlayacak ve BVB Dortmund Stadı’nda oynanacak. Maç, TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.

KAZANAN TAKIM İSPANYA'NIN RAKİBİ OLACAK

Hollanda - İngiltere maçını kazanan takım, Fransa'yı 2-1 yenen İspanya'nın finaldeki rakibi olacak.

HAKEMLER

Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.

HOLLANDA’NIN YARI FİNAL YOLCULUĞU

Fransa, Avusturya ve Polonya’nın yer aldığı D Grubu’nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayıp en iyi grup üçüncüleri arasında son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenen Hollanda, çeyrek finalde Türkiye karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

İNGİLTERE’NİN YARI FİNAL YOLCULUĞU

İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan’ın bulunduğu C Grubu’nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham’ın golüyle skoru eşitleyip uzatmalarda Harry Kane’in golüyle çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İsviçre ile oynadığı maçta normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta penaltılarla galip gelerek yarı finale yükseldi.

İKİ TAKIM 23. KEZ KARŞI KARŞIYA

Hollanda ile İngiltere, A milli takım seviyesinde 23. kez karşılaşacak. Geçmişteki 23 müsabakadan 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazandı. Dokuz mücadele ise berabere bitti. Hollanda'nın attığı 29 gole, İngiltere 31 golle karşılık verdi. İki takım arasında oynanan son 8 maçın 5'inde 90 dakikalar eşitlikle tamamlandı.

HOLLANDA’NIN HÜCUM PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Turnuvada yarı finale gelene kadar Hollanda, 9 golle turnuvanın en golcü üçüncü takımı oldu. İngilizler ise oynadıkları 5 maçta sadece 5 gol atabildi. Hollanda kalesinde 5 gol görürken, İngiltere yalnızca 3 gol yedi.