Spor

EURO 2024'te farklı ülkelerden toplam 580 polis görev yapacak

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024), etkinliğin güvenliğini sağlamak için turnuvaya katılan ülkelerden 580 polisin görev yapacağı bildirildi.

Abone Ol

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alman güvenlik makamlarının 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) güvenliği için hazırlık yaptığı belirtildi. Şampiyona süresince güvenlik durumunun sürekli izlendiği ve değerlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası büyük etkinliklerin çeşitli suç ve tehdit riskleri taşıdığına dikkat çekilerek, EURO 2024 boyunca ulusal güvenlik konsepti kapsamında güvenlik önlemlerinin alınacağı ve katılımcı, komşu ve transit ülkelerin güvenlik makamlarıyla işbirliği içinde olunacağı vurgulandı.

Turnuva sırasında, katılımcı ülkelerden gelen 350 polisin Federal Polis Teşkilatını destekleyeceği, diğer 230 polisin ise Neuss kentindeki Uluslararası Polis İşbirliği Merkezi’nde (IPCC) görev yapacağı belirtildi. Katılımcı ülkelerden gelen polis memurlarının tren istasyonlarında, trenlerde, havalimanlarında ve sınır bölgelerinde devriye görevi yapacakları kaydedildi.

Bamberg kentinde polisleri ziyaret eden Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, EURO 2024’ün güvenliğinin birinci öncelik olduğunu vurguladı. Faeser, terörden şiddet yanlısı suçlara ve holiganlara kadar her türlü tehlikeye karşı önlemler alındığını belirterek, Alman Federal Polis Teşkilatının tarihindeki en büyük görevle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Faeser, farklı ülkelerden gelen 580 polisin Alman meslektaşlarıyla birlikte görev yapmasının güçlü bir işbirliği sinyali olduğunu ifade ederek, "Ortak devriyeler ve çok sayıda polisin varlığı, taraftarların ve misafirlerin güvenliğine önemli ölçüde katkıda bulunacaktır," dedi.