Futbolun büyük bir tutku olduğu Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), heyecan dolu ilk maçlarını tamamladı ve futbolseverlerin beklentilerini karşıladı. Turnuva, dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverlerin coşkusunun maçların heyecanıyla birleştiği bir festival atmosferine dönüştü.

Öne çıkan bazı önemli başlıklar şunlardı:

* A Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan karşısında attığı ikinci golle, Arda Güler 19 yaşında 114 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk maçında gol atan en genç oyuncu rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor Cristiano Ronaldo'ya aitti.
  
* Almanya Milli Takımı, turnuvanın açılış maçında İskoçya'yı 5-1 mağlup ederek açılış maçlarında en farklı galibiyeti elde etti. Bu skor, turnuva tarihindeki en farklı açılış maçı skoru olarak kaydedildi.

* Alman futbolcu Florian Wirtz, 21 yaşında 42 günle İskoçya'ya attığı golle, Almanya adına Avrupa Şampiyonası'nda açılış golünü atan en genç futbolcu oldu.

* Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, 36 yaşında 327 günle turnuva tarihinde en genç teknik direktör unvanını elde etti.

* İspanyol Lamine Yamal, 16 yaşında 338 günle turnuva tarihindeki en genç futbolcu ünvanını kazandı.

Galatasaray ve Gaziantep FK 11. maçlarına çıkıyor Galatasaray ve Gaziantep FK 11. maçlarına çıkıyor

* Arnavut oyuncu Nedim Bajrami, 23 saniyede attığı golle, Avrupa Şampiyonası tarihinin en hızlı golünü kaydetti.

* Macar futbolcu Dominik Szoboszlai, 23 yaşında 234 günle şampiyona tarihindeki en genç kaptan oldu.

* Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Çekya karşısında forma giyerek 6 Avrupa Şampiyonası'nda oynayan ilk futbolcu oldu.

* Portekiz'in savunma oyuncusu Pepe, 41 yaşında 113 günle turnuva tarihindeki en yaşlı futbolcu ünvanını elde etti.

* Turnuvada oynanan 12 maçta toplam 34 gol atıldı ve maç başına ortalama 2.84 gol ile büyük bir heyecan yaşandı.