EURO 2024 yarı finalinde İngiltere ile Hollanda karşı karşıya geldi. İngiltere geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başardı. Dortmund'da oynanan mücadelede gol perdesi erken açıldı. Hollanda, 7. dakikada Xavi Simons'un ceza sahası dışından attığı şık golle öne geçti.

İngiltere, geriye düştükten sonra beraberlik golü için yüklenmeye başladı ve 18. dakikada Harry Kane'in ceza sahasında topa vurduğu sırada yapılan müdahale sonrası penaltı kazandı. Kane, penaltıyı gole çevirerek skoru 1-1 yaptı.

Tempolu geçen ilk yarıda, 26. dakikada Denzel Dumfries, Phil Foden'ın vuruşunu kale çizgisinden çıkardı. 30. dakikada Dumfries'in, 32. dakikada ise Foden'ın şutları direğe takıldı. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında her iki takım da daha kontrollü bir oyun sergiledi. 79. dakikada Kyle Walker'ın sağdan çevirdiği pasa vuruş yapan Bukayo Saka topu filelere yolladı, ancak gol ofsayt nedeniyle iptal edildi.

81. dakikada oyuna giren Ollie Watkins, 90. dakikada attığı golle İngiltere'yi 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda skoru koruyan İngiltere, geriye düştüğü maçı kazanarak üst üste ikinci kez finale yükseldi.

Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu

İngiltere, finalde İspanya ile karşılaşacak. EURO 2024 finali, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadyumu'nda 14 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00'de oynanacak.