Medya

Esra Erol Biz Bize programının konuğu oldu

İnan Özedincik'in sunumuyla yayınlanan programa bu hafta ünlü sunucu Esra Erol katıldı.

Abone Ol

A Para ekranlarında her hafta izleyiciyle buluşan Biz Bize programı bu hafta yine birbirinden ünlü isimleri ağırladı. Gündüz kuşağının en çok izlenen sunucusu Esra Erol katıldığı programda soruları yanıtladı.

Bir gününüz nasıl geçiyor sorusuna Esra Erol,

"Sabah çocukların okula gitmesiyle günümüz başlıyor. Daha sonra günümü programlıyorum. Programla ilgili mesajlar telefon görüşmeleri varsa  onları yapıyorum. Kısa bir telefon trafiğim oluyor. Daha sonra reyting listesine göz atıyorum. Öğlen 12 gibi kanala geçiyorum. Program öncesi toplantılarımız oluyor. Program bitince de ertesi günün toplantısını yapıyoruz hemen eve gidemiyorum. Program bitti eve gideyim diye bir şey yok. Ne zaman toplantılar biterse o zaman çocuklarıma kavuşuyorum ama çocuklarım varken asla iş düşünmem."


Sen Esra Erol'sun her sorunu çözersin

Oğullarıyla olan konuşmalarını anlatan başarılı sunucu,

"Program aralarında beni arıyorlar. Ne oldu diyorum abim bilmem neyimi vermiyor peki oğlum diyorum abini arıyorum şimdi ve o 10 dakikalık ara benim evdeki krizi çözdüğüm ara oluyor genelde. Hatta geçen şöyle bir cümle oldu hani sen Esra Erol'dun her sorunu çözerdin bizim sorunumuzu da çöz şimdi..."


Ailesine çok düşkün olduğunu belirten Esra Erol,

"Biz ailece çok sık bir araya geliriz. Ben o masanın etrafında toplanmaya özen gösteriyorum. Dedenin, anneannenin, babaannenin torunlarıyla geçirdiği vakti ve akrabalık ilişkilerini çok seviyorum.  Geleneklerini çok seven biriyim. Bence gelenekler bizi biz yapıyor ve ben bunu iyi muhafaza ettiğimi düşünüyorum.Ayrıca herkes o masanın etrafında oturacak, gününü konuşacak, ne yaptık, ne ettik, nasıldı, bugün bizi üzen bir şey oldu mu bunlar benim için çok sihirli ve önemli sorular. Mesela günün puanlaması yapılacak. Bunlar çok küçük ama önemli ayrıntılardır. Aşılmaz bir disiplinim var. 21.30'da herkes odasına gidecek ve kitap okunacak. Bazen ikisinin odasında bir yer var yer yatağı gibi altımda minderle ikisine ortak bir sesle anne her akşam hikaye okunacak bu aşılmaz bir kural. Onun dışında her Cuma sinema gecemiz olur."

Kendini her şeyden soyutlamak istediğin zaman ne yapıyorsun sorusuna Esra Erol,

"Kaçtığım yer  çocuklar uyuduktan sonra bir battaniyenin altı oluyor. Her gün mum yakıp o loş atmosferi yaşıyorum. Çok seviyorum battaniye altındaki ev ortamını bir bardak çayı, sevdiğim bir diziyi, bazen çok sevdiğim ama okumayı bekleyen bir kitabı açmayı, bazen de hiçbir şey yapmamayı çok seviyorum. Kendimi o süre içinde çok huzurlu hissediyorum."

Kendine vakit ayırmaya özen gösterdiğini dile getiren ünlü sunucu,

"Kendimi ihmal ettiğim zamanlar oluyor ama ihmal etmemeye de özen gösteriyorum. Okumazsam bilgiye ulaşamazsam kendimi ihmal etmiş olurum, spor yapmazsam uzun saatler ayakta kalamam ve bu dinamizme ayak uyduramam ve ruhsal anlamda mutlu olmazsam mutlu edemem." 


Programdaki konulardan dolayı psikolojik olarak yardım alıyor musunuz sorusu üzerine ünlü sunucu Esra Erol,

"Eee etkilenmemek için ya duygusuz olmak lazım ya da kaygısız. Ben biraz fazla kaygılı bir insan olduğum için ekrana getirdiğim konunun sorununun çözümü benim için çok önemli. O yüzden programın sloganı da  nefes aldıkça umut hep vardır. Yani bu hayatta nefes aldığım sürece çözemeyeceğim hiçbir şey yok Sadece bunun için iletişime, uzlaşmaya, birbirimizi dinlemeye çaılışmalıyız. Sorunun cevabına gelecek olursam  gece uykularıma ve rüyalarıma girdikleri oluyor. O sorunu çözmüş  olsam bile kalbimin bir yerinde yaralanmış hissediyorum. O tarzda bir muameleye mağduriyete yoksunluğa sevgisizliğe maruz kalmış olan çocuklar adına da çok üzülüyorum çünkü biz onları iyileştiremezsek toplumu iyileştiremeyiz."

"Her Gün birinci olmanız da sizi çok başarılı yapmaz bana göre yapmış olduğunuz işi en iyi yere, en  iyi seviyeye ulaştırmalısınız.
Gerçekten nasıl bir fayda sağladığınız çok önemli. Programda ele aldığımız konuklar ve konular her evde birinin öyküsü. Aslında herkesin bir tarafına dokunuyor."

Kabul etmediğimiz her şeyin altında kalırız.

Programı konukları ve konuları eleştirenler hakkında Esra Erol,

"Halının altına süpürdüğümüz, yok saydığımız, kabul etmediğimiz her şeyin altında kalırız. Ben böyle düşünüyorum eleştiren herkese saygım sonsuz neyi nasıl eleştirdikleri ve nasıl yorumladıkları çok önemli. Acımasız eleştiriye ben yokum. Ben o yasakçı zihniyetler değilim en iyileştirici ve her zaman denetimle düzenleme taraftarıyım  hlak dediğiniz şey kadın ve erkeğin arasında yaşanan bir ilişkiden ibaret bir terim değildir ahlak çok geniştir hayatımızın her alanında vardır yani bunu sadece böyle görüp kadın ve erkeğin arasındaki ilişkiyi ahlaksızlı olarak nitelendirmek bana göre en büyük ahlaksızlık"

Programın işleyişine de değinen Esra Erol,

"Biz elden telefonla bir başvuru almıyoruz. Ben bir yazılım yaptırdım  programa başvuruda bulunanların bir veri tabanı var. Şu an geri dönmediğimiz başvuru sayısı 20.000. Siz başvuruda bulunuyorsunuz işte ben Esra Erol boşanma sebebiyle geldim, velayet sebebiyle başvuruda bulunuyorum ya da kayıp sebebiyle. Her türlü konuda veriler bu şekilde analiz ediliyor ayrılıyor. Yani rka tarafta çok ince ve titizlikle bir çalışma var."