Pezeşkiyan: Türkiye bizim kardeşimizdir Pezeşkiyan: Türkiye bizim kardeşimizdir

2019 yılında meme kanserini yenerek sağlığına kavuşan Esma Esad'a, şimdi de beyaz kan hücrelerinin agresif bir kanseri olan lösemi tanısı kondu.

Başkan Esad'ın ofisinden yapılan açıklamada, Esma Esad'a enfeksiyonlarla mücadelede rol oynayan beyaz kan hücrelerinin kanseri olan akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konulduğu belirtildi. Açıklamada, "First Lady Esma Esad'a, enfeksiyonla mücadelede rol oynayan beyaz kan hücrelerinin agresif bir kanseri olan akut miyeloid lösemi teşhisi konuldu" denildi.

Tedavi sürecine dair detaylar da paylaşıldı. Esma Esad'ın enfeksiyon riskini en aza indirmek için sosyal mesafeyi gerektiren özel bir tedavi protokolüne tabi tutulacağı ve tedavi planının bir parçası olarak tüm doğrudan angajmanlardan geçici olarak çekileceği ifade edildi.

1975 yılında İngiltere'de doğan ve eski bir yatırım bankacısı olan Esma Esad, 2011'de ülkenin iç savaşının patlak vermesinden önce kendisini ilerici bir hak savunucusu ve Esad hanedanının modern yüzü olarak tanımlıyordu. 2019 yılında bir yıl süren mücadelesinin ardından meme kanserinden tamamen kurtulduğunu açıklamıştı.

Editör: Elif Erbay