Oscar ödüllü Cillian Murphy: "Hiçbir İrlandalı, Roy Keane'den daha ünlü olamaz. Ben büyük bir Roy Keane hayranıyım. O benim için her zaman 1 numara olacak" dedi.

İrlanda Cumhuriyeti'nin efsanevi futbolcusu Roy Keane ise son röportajında çok önemli şeyler söyledi.
1986-2013 yılları arasında çalıştırdığı Manchester United'da bir efsane haline gelen teknik direktör Sir Alex Ferguson hakkında eski öğrencisinden şok edecek açıklamalar geldi.

Roy2 (1)

1993-2005 arasında Manchester United formasıyla takımın önemli isimlerinden biri olan Roy Keane, eski hocası Ferguson'ı yerden yere vurdu.

Roy Keane, o dönemin başarılı oyuncularından Steve Bruce ve Bryan Robson'ın kulüpten çirkin bir şekilde gönderildiğini ve bunun sorumlusunun Alex Ferguson olduğunu belirtti. 

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde taraftar kararı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde taraftar kararı

Roy3 (1)

Roy Keane, "Kim giderse Ferguson bunu kulübün iyiliği için yaptığını söylüyordu. Ama oğlu Darren kulüpte oynadı ve kupa kaldırdı. Ne şanslı adam! Ferguson'ın kardeşi ise uzun yıllar kulübün baş gözlemcilini yaptı. Doğrusu eşine ekipte yer vermemesine şaşırdım" dedi.

Roy4 (1)

İrlandalı futbol efsanesi, "Ferguson'ın adam yönetimini övüp övüp duruyorsunuz. Her şeye kanmayın. Oğlu Darren, Preston'ı çalıştırıyordu. Darren kovulunca, Ferguson, Preston'a kiralık gönderdiği üç Manchester Unitedlıyı geri çağırdı. Hani kulübü düşünüyordu" sözleriyle tepkisini dile getirdi.