Filistin-İsrail çatışmaları, 7 Ekim’de Hamas’ın askeri kanadının başlattığı Aksa Tufanı sonrası hız kesmeden devam ediyor.

Tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu çatışmalarda can kaynı ve saldırılar artarken Eski Amerikan istihbarat görevlisi Scot Ritter önemli bir uyarıda bulundu.

"HAMAS BU MİHİMMATI BİR GECEDE YOK EDER"

ABD Deniz Piyade Kuvvetleri’nin eski istihbarat subayı olan Ritter, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sisteminin kapasitesini tükettiğine dikkat çekti.

Ritter, şu uyarıda bulundu:
"İsrail, Demir Kubbe'nin kapasitesini tüketti. Demir Kubbe için ABD'den elinde bulunan tüm mühimmatı göndermesi için acil talepte bulundular. Bana göre İsrail birkaç bin, belki de 10 bin mermi almaya çalışıyor. En fazla 360 civarında alabilecekler, elimizdekilerin tamamı bu. Hamas bu mühimmatları bir gecede imha eder, her biri 150 roketten oluşan iki yaylım ateşi açması yeter.Hepsi bu."

HİZBULLAH STOKUNDAKİ MERMİLERİ KULLANIRSA...

Ritter, Hizbullah'ın stokunda onbinlerce mermi olduğuna dikkat çekti.

Hizbullah'ın bu mermileri fırlatmaları durumunda İsrail'in elinde onları vuracak hiçbir şeyi olmayacağını söyledi.

Riter sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar güdümsüz değil, yüksek hassasiyetli mermiler, İsrail'in elinde onları vuracak hiçbir şeyi olmayacak. Bu, Hamas'ın İsrail'i deşeceği, liderliğinin, sanayisinin ve ordusunun olanaklarını yok edeceği anlamına geliyor. Ve İsrail bunu engelleyemeyeceğini biliyor. Bu nedenle İsrail'de bundan sonra ne yapılacağı konusunda tartışmalar yaşanıyor. Kendilerini adeta köşeye sıkıştırdılar"

"İSRAİL'İN SAKİNLEŞMESİ GEREKİYOR"

Ritter, ABD Başkanı Joe Biden taraftarı olmadığını dile getirirken, ancak İsrail'e sakin olmaları, kendilerine gelmeleri ve açıklamalarının sonuçlarını düşünmeleri gerektiğini söyleyen Biden'ın haklı olduğunun altını çizerek, "Çünkü 11 Eylül'den sonra öfkenin diğer duyguların önüne geçmesine izin vermenin ne demek olduğunu öğrendik. İsrail'in sakinleşmesi gerekiyor" dedi.