Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

ABD Savunma Bakanlığı’nda görev yapmış eski bir istihbarat görevlisi olan ve Pentagon’un UFO araştırmalarından sorumlu olduğunu iddia eden Luis Elizondo, ABD hükümetinin uzaylı örneklerine sahip olduğunu ileri sürdü. Elizondo, ABD’nin “çok gizli” bir uzay aracı kazasından insan dışı yaşam formunu kurtardığını iddia etti. Elizondo, ABD’nin kaynağı bilinmeyen nesnelerin kurtarılmasına dahil olduğunu belirterek, “ABD, ne bizim ülkemizden ne de bildiğimiz başka bir yabancı ülkeden olmayan nesnelerin kurtarılmasına dahil olmuştur” dedi.

"Yalnız değiliz"

Elizondo, Pentagon’un elinde bulunan iki uzay aracından birinin 1947 yılında New Mexico’daki Roswell şehrinde meydana geldiği UFO kazasına ait olduğunu belirtti. Elizondo, “Biz ulusal olarak sadece uzaylı araçlarına değil, bu araçların içindekilerle de ilgileniyoruz; biyolojik örnekleri de içerecek şekilde. Yalnız değiliz” şeklinde konuşarak, ABD hükümetinin sadece uzay araçlarıyla ilgilenmediğinin altını çizdi.

Bakanlıktan yalanlama

ABD Savunma Bakanlığı, Elizondo'nun iddialarını reddederek, hükümetin “dünya dışı faaliyetlere dair inandırıcı bir kanıtı” olmadığını söyledi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough, “Bakanlık, hassas bilgileri, kaynakları ve yöntemleri koruma yükümlülüğü ile dengelemesi gereken Kongre ve Amerikan halkına karşı açıklık ve hesap verebilirlik konusunda tamamen kararlıdır. Bugüne kadar, dünya dışı faaliyetlere ilişkin güvenilir bir kanıt bulamadık” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce