Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin adımları örnek olmalı' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin adımları örnek olmalı'

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelan sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı. İşçileri arama çalışmaları devam ederken, madende kayıp 3 işçinin "manganez ocağı"nda olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Arama yapılan ocakta araçlara ait bazı parçalar da bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Tutuklananlardan birinin Kanada uyruklu yönetici olduğu öğrenilirken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Maden sahasında yapılan son ölçümlerde su ve toprak analizlerinde olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.

Erzincan'da maden faciası : 7 gözaltı Erzincan'da maden faciası : 7 gözaltı

İlçeye bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları, devam ediyor. Ekiplerin izlediği güvenlik kamerası görüntüleri sonucu çalışma yapılan bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Maden sahasında toprak kaymasının ilk yaşandığı yığın liç alanının arka kısmındaki "manganez ocağı" bölümü de çalışmalarda metal yoğunluğu belirlenen noktaların arasında bulunuyor. Olay anında bu bölgedeki yol üzerinde hareket halinde olan iki aracın, toprak kaymasının etkisiyle yığın liç alanının arka bölümünde yer alan "manganez ocağı"na düştüğü değerlendiriliyor. Derin bir oyuk halinde ve toprak kaymasını önlemek için "şev" yapılan bu ocakta araçlara ait bazı parçalar da bulundu. TRT Haber ise toprak altındaki kamyonun bazı parçalarına ulaşıldığını ve 15-20 metre derinlikte kamyon lastiği tespit edildiğini bildirdi.

Maden faciası: Firmanın Kanadalı yöneticisi de gözaltında Maden faciası: Firmanın Kanadalı yöneticisi de gözaltında

Tutuklananlar arasında Kanada uyruklu bir yönetici de var. 9 işçinin bulunmasına yönelik arama çalışmaları devam ederken, maden sahasında yapılan ölçümlerde su ve toprak analizlerinde olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.