Kültür-Sanat

Erzincan bakırına talep azalıyor mu?

Bakır ürünler Erzincan'ın binlerce yıllık tarihi geçmişine dayanıyor. Ancak son günlerde yaşanan bakır ürünlerindeki fiyat artışı esnafı endişelendiriyor.

Abone Ol

Bakır ürünler Erzincan'ın binlerce yıllık tarihi geçmişine dayanıyor. Ancak son günlerde yaşanan bakır ürünlerindeki fiyat artışı esnafı endişelendiriyor. Fiyatlardaki artış nedeniyle esnaf müşteri kaybetmeye başladı.

Çaydanlık, semaver, fincan takımı, cezve ve çeşitli hediyelik eşyalarda kullanıla bakıra ilgi giderek azalıyor. Erzincanlı esnaf tarihi bir miras olan bakırı yaşatmaya çalışıyor.

Erzincanlı esnaf Necmi Taş, bakıra sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

 “Eleman bulamıyoruz çalıştıracak. Eleman yetişmiyor. Baktığımızda bakıra pahalı diyorlar. Her şey pahalı, alüminyum pahalı, çelik pahalı. Bakır onlara göre pahalı değil. Ama insanlar tutturmuşlar bakır pahalı diye”

Erzincan'a her geldiklerinde bakır hediyelik aldıklarını belirten gurbetçi Ufuk Akdağ ise bakır fiyatlarında artış olduğunu belirtti. Esnaf, Erzincan bakırını diğer illerde de yaşatmaya çalışıyor. Erzincan yeraltı çarşısının kapanmamasını daha da geliştirilmesini isteyen esnaf bakıra gereken ilginin gösterilmesini bekliyor.