Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, özel etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu özel günde bir dizi etkinliğe katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün ilk saatlerinde devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser" Yağlı Boya Resim Sergisi'ne katılacak.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda vatandaşların tebriklerini kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenecek olan "100. Yıl Resmi Geçit Töreni"ne katılacak.

DONANMA TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK GEÇİT TÖRENİ

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donanma ve Türk Hava Kuvvetlerinin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek. Bu muhteşem geçit törenine Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek.

Cumhuriyetin 100. yılında Türk donanması, saat 17.00'de, TCG Anadolu dahil olmak üzere 100 gemiyle Boğaz'da büyük bir geçit töreni düzenleyecek. Ayrıca, 101 pare top atışı da gerçekleştirilerek bu, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

DRON, HAVAİ FİŞEK VE IŞIK GÖSTERİLERİ

Kutlamalar sırasında İstanbul'da bir dizi özel etkinlik de gerçekleştirilecek. "Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi" etkinliği kapsamında Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ve turistik bölgeler, özel ışık gösterileriyle renklendirilecek.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 2023 drone kullanılarak İstanbul Boğazı'nda büyüleyici ışık ve havai fişek gösterileri düzenlenecek. Taksim Meydanı'nda kurulan "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında su perdesi, su şovları ve üç boyutlu içeriklerle geçmişten günümüze Türkiye'nin hikayesi vatandaşların beğenisine sunulacak.

Kısacası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin 100 yıl önceki büyük zaferini kutlamak ve Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla karşılamak amacıyla özel etkinliklerle dolu bir gün olacak.