Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki "Yenidoğan çetesi"ne ilişkin açıklama yaptı. 

Bebekleri tıbbi gereklilik olmadan anlaşmalı özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirip Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) ve ailelerden haksız kazanç elde eden çetenin en az 10 çocuğun ölümüne neden olduğunun ortaya çıkmasının ardından tepkiler devam ediyor.

Söz konusu gündeme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna “kimyasal silah kullandı” iftirası atan Tabipler Odasıyla el ele verip utanmadan bizi, bakanlıklarımızı, sağlık sistemimizi, hatta topyekûn sağlık çalışanlarımızı hedef alması, ülkemiz siyaseti ve basını adına büyük bir şuursuzluktur" ifadelerini kullandı.

Konunun "bizzat takipçisi olmaya devam edeceği"ni söyleyen Erdoğan, soruşturmanın başlama tarihinin 1,5 sene öncesine uzandığını aktardı. Erdoğan gelen eleştirilere ise yine "iftira", "karalama", "çarpıtma" diye karşılık verdi.

Erdoğan paylaşımında şunları yazdı:

Devlet Bahçeli’den sonra bir çağrı da Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’den sonra bir çağrı da Özgür Özel’den

"Son günlerde hepimizi derinden sarsan, üzen, müteessir eden, her insanın vicdanını kanatan bir çete operasyonu gündemde.

Masum bebeklerin hayatıyla oynayan bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim.  

Her ne kadar bu çete operasyonu ülke gündemine yeni gelmiş olsa da soruşturmanın başlama tarihi 1,5 sene öncesine uzanıyor.

Yürütülen titiz soruşturma neticesinde çete üyelerine operasyon yapılarak elebaşları tutuklanıyor.

osya kapsamındaki 47 şüpheliden 22’si şu an cezaevinde.

Soruşturmanın adli boyutunda bunlar yaşanırken Sağlık Bakanlığımız Tekirdağ’da 1 hastaneyi kapatıyor, İstanbul’daki 9 hastanenin de ruhsatı iptal ediliyor.

Yani 12 masum sabinin hayatını kaybetmesine yol açan kim varsa, hangi sağlık kuruluşu varsa hepsiyle ilgili adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor.

Hal böyleyken muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna “kimyasal silah kullandı” iftirası atan Tabipler Odasıyla el ele verip utanmadan bizi, bakanlıklarımızı, sağlık sistemimizi, hatta topyekûn sağlık çalışanlarımızı hedef alması, ülkemiz siyaseti ve basını adına büyük bir şuursuzluktur.

Masum bebeklerin cenazesi ve ailelerinin acısı üzerinden siyaset yapmak, vicdan tutulmasından başka bir şey değildir.

Vatandaşa hizmet yarışında esamesi okunmayanların konu iftira atmaya; karalama, çarpıtma, hakaret etmeye gelince ön safta yer almalarını aziz milletimizin basiret ve ferasetine havale ediyorum.

Bürokratik kariyerinde SSK’yı batırmak dışında hiçbir başarısı olmayan bir çapsızın sosyal medyadan savurduğu hakaretleri ise kendisine aynen iade ediyorum.

Bu ülkede sağlık hizmetleriyle ilgili konuşacak en son kişi, CHP’nin devrik genel başkanı Kılıçdaroğlu’dur. CHP’nin sadece eski genel başkanı değil, yeni lideri de bu konuda bize laf söyleyemez.

Millet koronavirüs salgınıyla boğuşurken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını dahi yapmaktan aciz olan zihniyete, şayet biraz utanma duyguları varsa bu süreçte susmak düşer.

Bir avuç haysiyetsiz sebebiyle doktoru, hemşiresi, ebesi, hasta bakıcısı, teknikeri, asistanı, hocasıyla yaklaşık 1,5 milyon insanımızın çalıştığı sağlık ordumuzu kimse töhmet altında bırakamaz.

Bölücü terör örgütü sempatizanlarının da içinde olduğu bu çete, devletimizin vatandaşlarımıza daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmak amacıyla sağladığı imkânları istismar ederek böyle alçakça bir vahşeti gerçekleştirmiştir.

Devletimiz de ilk andan itibaren harekete geçmiş, gereken her türlü adımı atmıştır.

Böyle bir barbarlığı yapanlardan işledikleri suçların hesabı en ağır biçimde hukuk önünde sorulacaktır."

Editör: Ercan Çankaya